MHP, Ilıcak ve Altan kardeşlerin tahliyesine sessiz kaldı

MHP, Ilıcak ve Altan kardeşlerin tahliyesine sessiz kaldı
FETÖ'nün medya yapılanmasında Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın tahliye edilmesine MHP Genel Merkezi ve Devlet Bahçeli'nin sessiz kalması dikkat çekti.

GÜNBOYU / İSTANBUL

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) kurulan Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının mimarları olarak bilinen Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan mahkeme kararı ile tahliye edilmişti.

Taraf Gazetesi'nde izlediği Cumhuriyet ve TSK düşmanlığı içeren yayın politikasıyla tanınan Ahmet Altan'ın ve FETÖ'nün medyadaki bir diğer ayağı olan Nazlı Ilıcak'ın tahliye edilmesi, Mehmet Altın'ın ise beraatine karar verilmesi sosyal medyada geniş yankı buldu.

Şehit aileleri, Balyoz ve Ergenekon mağduru eski subayların yanı sıra İYİ Parti ve CHP'den karara büyük tepki geldi.

İYİ Partili Lütfü Türkkan ve Aytun Çıray, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve 15 Temmuz'da eşi ve çocuğu şehit olan Nihal Olçok karara çok sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Olçok, "Belli mi olur, burası Türkiye! Dua edelim de şehitlere tazminat davası açılan ilk ülke olarak tarihe geçmeyelim. Makamınız âli olsun #15Temmuz şehitleri..." ifadelerini kullandı.

MHP SESSİZ

Meclis'te İYİ Parti ve CHP'nin verdiği "FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın" şeklindeki önergelere ret oyu veren MHP, FETÖ'nün medya yapılanmasının öne çıkan isimleri Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın tahliye kararına da sessiz kaldı.

MHP kurmaylarından kararlara ilişkin hiçbir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar