MetroPOLL'ün son anketinden çarpıcı sonuçlar! Millet İttifakı'nın oyları yükseliyor

MetroPOLL'ün son anketinden çarpıcı sonuçlar! Millet İttifakı'nın oyları yükseliyor
MetroPOLL Araştırma, 'Türkiye'nin Nabzı Mayıs 2021' araştırmasında, katılımcılara "Hangi ittifaka daha yakınsınız? AK Parti ve MHP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı mı? CHP ve İYİ Parti'nin yer aldığı Millet İttifakı mı?" sorusunu yöneltti.

MetroPOLL  Araştırma şirketi, Türkiye’nin Nabzı Mayıs araştırmasında ittifakların oy oranlarını araştırdı.

Araştırmada katılımcılara “Hangi ittifaka daha yakınsınız? AKP ve MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakı mı? CHP ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet ittifakı mı?” sorusu yöneltildi.

Araştırma sonucunda “Millet İttifakı’na yakınım” diyenlerin oranı yüzde 43.2 oldu. İki ittifaka da yakın değilim ama ‘Millet’i tercih ederim’ diyenlerin oranı ise yüzde 4,8 olarak belirlendi. Millet İttifakını destekleyenlerin oranı yüzde 48 oldu.

Araştırma şirketinin kurucusu Özer Sencar, "Son bir ayda Millet İttifakı güç kazanmış görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

‘Cumhur İttifakı’na yakınım diyenlerin oranı yüzde 37.9 oldu. İki ittifaka da yakın değilim ama Cumhuriyeti tercih ederim’ diyenlerin oranı yüzde 2.3 oldu. Cumhur ittifakının oy oranı ise yüzde 40.1 oldu. Fikrim yok diyenlerin oranı yüzde 11.9 olarak belirledi.

Bu oranlar nisan ayında yüzde Millet İttifakı yüzde 46.1, Cumhur İttifakı ise yüzde 42,8 olarak çıkmıştı.

ozer-sencar.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar