MetroPOLL Araştırma şirketinin anketne göre kararsızların yüzde 30'u AKP'li

MetroPOLL Araştırma şirketinin anketne göre kararsızların yüzde 30'u AKP'li
MetroPOLL Araştırma şirketinin gerçekleştirdiği son ankete göre, kararsız, cevapsız ve sandığı protesto eden seçmenlerin yüzde 30'unun AKP seçmeni olduğu ortaya çıktı.

MetroPOLL Araştırma Kurucusu Özer Sencar, 'Kararsız, cevapsız ve sandığı protesto eden seçmenlerin analizi' başlıklı araştırmanın sonucunu paylaştı.

Ankete göre, kararsız, cevapsız ve sandığı protesto eden seçmenlerin yüzde 30'unu AKP'li seçmenler oluşturdu. Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'de ise bu oran yüzde 5,4 olarak belirtildi. CHP'de bu oran yüzde 17,6 iken, İYİ Parti'de yüzde 7,2 oldu. Kararsız, cevapsız ve sandığı protesto eden seçmenlerin oranı HDP'de yüzde 2,3 oldu. 'Cevap yok' diyenlerin yüzde 10, 'Protesto oy' diyenlerin oranı ise yüzde 27,2 olarak bildirildi.

anket-010.jpg

    
"PARTİLERİN HEDEF KİTLESİ BUNLAR OLMALIDIR"

Özer Sencar, ''Araştırmalarda en önemli bilgi kararsız, cevap vermeyen ve oy vermeyeceğim diyenlerdir. Bütün partilerin hedef kitlesi bunlar olmalıdır. Şu anda parti tercihi yapanların parti değiştirme ihtimali çok düşüktür. Bu nedenle politikacılara bu kitleyi olduğu gibi göstermek gerekir. Araştırmacıların bu kitleyi değişik yöntemlerle dağıtması ve görünmez hale getirmesi çok yanlıştır'' diyen Sencar, ''Kararsızları dağıtanların 1. Ham veriyi tam olarak hiç dağıtmadan öncelikle okuyucuya sunması, 2. Nasıl dağıttığını açıkça anlatmalıdır. Aksi taktirde rakamlara güvenilmez'' ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar