MetroPoLL Araştırma Şirketi: Cumhur İttifakı seçmeni de atanmış rektör istemiyor

MetroPoLL Araştırma Şirketi: Cumhur İttifakı seçmeni de atanmış rektör istemiyor
MetroPoLL Araştırma Şirketi, Türkiye’nin gündemindeki rektör atamalarını vatandaşa sordu. Sonuçları sosyal medya hesabından paylaşan MetroPoLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, “Halkımızın ezici çoğunluğu rektörlerin atanmasına karşı. Rektörleri öğretim üyelerinin seçmesi isteniyor” görüşünü paylaştı.

MetroPoLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, Boğaziçi üniversitesinde yaşananlar üzerine, halkın rektör atamalarına ve üniversitelerin yönetimine yönelik görüşlerini araştırdık. İktidar seçmenlerinin bile olanlardan ciddi rahatsız olduğu çok net anlaşılıyor" dedi.

SEÇMENİN YÜZDE 73'Ü SEÇİLMİŞ REKTÖR İSTİYOR

MetroPoLL Araştırma Şirketi'nin sonuçlarına göre; vatandaşların yüzde 73’ü rektörlerin öğretim elemanlarının seçmesinden yana. Rektörleri Cumhurbaşkanının ataması gerektiğini düşünenlerin oranı ise sadece yüzde 18.

AKP VE MHP'LİLER DE ATANMIŞ REKTÖR İSTEMİYOR

24 Haziran 2018 Genel seçimlerinde oy verdikleri partilere göre verilen cevaplara bakıldığında AKP’lilerin yüzde 55,1’i rektörlerin üniversitenin öğretim elemanlarının seçmesinden yana. AKP’ye oy verenlerden yüzde 33,2’si ise Cumhurbaşkanının ataması gerektiğini düşünüyor.

Cumhur İttifakı’nda AKP’nin ortağı olan MHP’de ise seçmenlerin yüzde 65,1’i rektörleri üniversitenin öğretim elemanlarının seçmesi gerektiğini düşünüyor. Cumhurbaşkanının atamasını isteyenler ise yüzde 29,5 olarak açıklandı.

Özer Sencar'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

anket1-004.pnganket3-001.pnganket2-003.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar