Metin Lokumcu'nun ölüm nedeni belli oldu

Metin Lokumcu'nun ölüm nedeni belli oldu
Hopa’da Hidroelektrik Santrali (HES) protestoları sırasından biber gazından etkilenerek kalp krizi geçiren öğretmen Metin Lokumcu’nun raporu ortaya çıktı. Rapora göre; Lokumcu'nun biber gazına maruz kalması, kronik kalp hastalığını tetikledi.

Metin Lokumcu'nun ölüm nedeni belli oldu

Artvin'in Hopa ilçesinde 9 yıl önce HES’leri protesto ederken, biber gazlı 'müdahale' sonucu kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin rapor ortaya çıktı.  Adli Tıp tarafından hazırlanan raporda biber gazının ölümde etkisi olduğu ifade edildi. Avukat Meriç Eyüboğlu raporun emsal niteliğinde olduğunu ifade etti.  

Bianet'te yer alan habere göre, Adli Tıp raporunun sonuç bölümünde şu ifadeler yer aldı:  

Kronik kalp damar hastalığı bulunan kişinin ölümünün kendisinde mevcut kalp damar hastalığının olayın efor ve stresi ile aktif hale geçmesi sonucu meydana gelmiş olduğu, yakın mesafeden yoğun olarak ortho chlorobenzalmalononitrilo CS gazına maruziyeti olduğunun kabulü halinde, bu maruziyetin de kendisinde mevcut kalp- damar hastalığının aktif hale geçmesinde efor ve stres faktörüne, ilave faktör olarak kabul edilmesi gerektiği kararı oy birliği ile mütalaa olunur. 

NE OLMUŞTU?

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs 2011'de Hopa'da düzenlediği mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylarda polisin sıktığı biber gazından ve aldığı darbelerden etkilenerek kalp krizi geçiren emekli öğretmen Metin Lokumcu hayatını kaybetti. 

Eylem günü Lokumcu'nun polisin önüne geçip ellerini arkasından bağlayarak, “Hadi al götür, kurtar memleketi” deyişi basına yansımıştı. 

Olaylarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 70 kişiden 16'sı tutuklanmış, daha sonra bu kişiler serbest bırakılmıştı. 

Lokumcu’nun ölümüne ilişkin soruşturma dokuz yıl sonra tamamlandı. Davanın ilk duruşması 24 Aralık’ta Hopa Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. 
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar