Meteoroloji'den flaş yağış uyarısı: İstanbul da listede

Meteoroloji'den flaş yağış uyarısı: İstanbul da listede
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'un aralarında olduğu birçok ile ilişkin pazar günü öğlen saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrı yapıldı.

Marmara Bölgesi'ne parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olması beklenirken gün boyu sağanak yağış etkili olacak. İstanbul'da ise sağanak yağış öğle saatlerinden itibaren başlayacak. Sağanak yağışın etkisini gösterdiği İstanbul yapılan uyarıda kentte yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Tekirdağ, Ordu ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) esecek.

MARMARA BÖLGESİ'NDE HAVA DURUMU

Yurdun kuzeyini etkisi altına alacak olan sağanaklar Marmara'da da görülecek. Marmara az bulutlu,  zamanla parçalı ve çok bulutlu doğu kesimleri ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE BÖLGESİ'NDE HAVA DURUMU

Ege Bölgesi ise az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu rüzgarın ise kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ'NDE HAVA DURUMU

Akdeniz Bölgesi diğer bölgelere nazaran az bulutlu ve açık geçecek. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ'NDE HAVA DURUMU

İç Anadolu Bölgesi'nin yarın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ'NDE HAVA DURUMU

Batı Karadeniz parçalı ve az bulutlu olacak. Bölge geneli sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ'NDE HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı olacak.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE HAVA DURUMU

Doğu Anadolu Bölgesi parçalı ve az bulutlu, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE HAVA DURUMU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava az bulutlu ve açık geçecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar