Meteoroloji uyardı! Yağmur, kar, şimdi de fırtına...

Meteoroloji uyardı! Yağmur, kar, şimdi de fırtına...
Meteoroloji, ülkenin kuzey ve batı bölgeleri için kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Rüzgarın, Karadeniz'de kuvvetli, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Yetkililer, soba zehirlenmesi ve çatı uçmasına karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

AA'nın haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin kuzey ve batı bölgeleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Genel Müdürlükten yapılan duyuruya göre, rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren güneyli yönlerden Karadeniz'de kuvvetli, öğle saatlerinden başlayarak Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına (saatte 50-80 kilometre) şeklinde esmesi bekleniyor. Ayrıca Kuzey Ege’de rüzgarın; bugün öğle saatlerinde güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinde güneyinde güneydoğudan, gece saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, akşam saatlerinden itibaren 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. 

FIRTINA ETKİSİNİ NE ZAMAN KAYBEDECEK? 

Fırtınanın; yarın (Çarşamba günü) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Güney Ege’de rüzgarın; bugün akşam saatlerinde güney ve güneydoğudan, gece saatlerinde güneybatıdan, yarın (Çarşamba) günü sabah saatlerinde kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; yarın (Çarşamba günü) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. 

ZAMAN ZAMAN KIBLE LODOSU GÖRÜLECEK 

Yetkililer,  "225 ve 247,5'ten batı kerteden fırtına esecek. Lodosun ile gün batısı lodosuna zaman zaman da kıble lodosu eşlik edecek. Çatı uçmalarına ve soba zehirlenmelerine dikkat" dedi. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar