Mersin'in Anamur açıklarında 19 göçmen kurtarıldı!

Mersin'in Anamur açıklarında 19 göçmen kurtarıldı!
Mersin'in Anamur ilçesi açıklarında Suriyelileri taşıyan tekne kayalıklara çarptı. 13'ü yaralı 19 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

19 göçmen son anda kurtarıldı!

Mersin'in Anamur ilçesi açıklarında gece saatlerinde Suriye uyruklu 19 kaçak göçmenin bulunduğu tekne kayalıklara çarptı. İhbar alan Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, arama-kurtarma çalışması için olay yerine bot ve helikopter sevk etti. 

Ekipler, teknedeki 13'ü yaralı 19 kişiyi kurtararak karadaki ambulanslara taşıdı. Yaralılar Anamur, Bozyazı ve Aydıkcık ilçelerindeki hastanelere kaldırılırken 1 ağır yaralı Antalya'ya sevk edildi. Kazadan yara almadan kurtulan 6 kişi de işlemleri için polis ekiplerine teslim edildi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'ndan yazılı açıklama:

"Anamur ilçesi önlerinde devriye görevinde olan Sahil Güvenlik botu tarafından içerisinde düzensiz göçmenler olan süratli bir fiber tekne tespit edilmiştir. Görevli Sahil Güvenlik botu tarafından tespit edildiğini anlayan düzensiz göçmen grubu kaçmak için yaptığı manevralar esnasında bölgede bulunan kayalıklara çarpmak suretiyle durmuş ve çarpmanın etkisiyle yaralanan düzensiz göçmenler olduğunun tespit edilmesi üzerine olay yerine 1 helikopter ve ilave 1 Sahil Güvenlik botu daha sevk edilmiştir. Başlatılan kurtarma faaliyetleri neticesinde toplam 19 düzensiz göçmen 112 Acil Sağlık personeli nezaretinde kayalıklardan alınarak sahile intikal ettirilmiş, içlerinde yaralı olan 13 düzensiz göçmen bilinci açık olarak sahilde bulunan ambulanslara teslim edilmiştir."

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar