Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin şarap göndermesine ilişkin Cevdet Erdöl suç duyurusunda bulundu

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin şarap göndermesine ilişkin Cevdet Erdöl suç duyurusunda bulundu
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kadın kooperatifi tarafından üretilen şarabın yılbaşı hediyesi olarak gönderilmesi hakkında Prof. Dr. Cevdet Erdöl suç duyurunda bulundu. 

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kent protokolü, belediye başkanları ve meclis üyelerine gönderilen yılbaşı hediye paketinde alkollü içecek yer almasıyla ilgili Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, suç duyurunda bulundu.

"KANUNEN SUÇTUR"


Belediye başkanlığı çalışanları hakkında şikayette bulunan Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "Birincisi, kanunen suçtur. Çünkü mevcut 4250 sayılı yasada, herhangi bir alkol ürününün hediye, promosyon, eşantiyon veya bedelsiz verilmesini veya satılmasını yasaklıyor. Hele çocuklara satılmasını zaten onun hapis cezası gerektiren bir suç olduğu tanımlanıyor. Dolayısıyla burada açık ve net bir şekilde suç işlenmiştir." dedi.

Alkolün sağlığa olan zararlarının da olduğunu ifade eden Erdöl,Bu yanlış hareketin yanı sıra suç olma özelliği itibarıyla da bunun gerekli hukuki karşılığını görmesi gerekir. Bununla ilgili tabii ben dilerdim ki hukuk mercileri, yetkili merciler resen soruşturma başlatsınlar fakat aradan 10 günden fazla bir zaman geçmesine rağmen harekete geçen yok, ben bir vatandaş olarak, ömrünü sağlığa adamış bir kişi olarak bundan çok büyük rahatsızlık duydum ve bu konuda suç duyurusunda bulunmayı düşündüm. İnşallah hukuk karşısında bu yapılan hareketin neticesini görürler diye düşünüyorum"

 

 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar