Mersin Anamur'da çıkan yangında 150 hektar alan...

Mersin Anamur'da çıkan yangında 150 hektar alan...
Mersin’in Anamur ilçesindeki ormanlık alanda dün çıkan, ekiplerin 10,5 saatlik yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında 150 hektar alan zarar gördü. Söndürme çalışmalarının ardından yorgun düşen bazı orman işçilerinin gece çalılıklar üzerinde uyuduğu görüldü.

Mersin Anamur'da kırsal Uçarı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda, dün saat 11.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye Mersin Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 5 helikopter, yaklaşık 100 arazöz, 5 dozer ve 304 personel müdahale etti. Alevlerin tehdit ettiği 50 hane boşaltılırken Antalya-Mersin kara yolu da trafiğe kapatıldı. Kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

33-008.jpg

Ekiplerin yoğun çabası sonucu yangın, saat 22.00 sıralarında kontrol altına alındı. Mersin Valisi Ali İhsan Su, evler, seralar, ekili alanlar ve ahırlardaki hasarlarla ilgili hasar tespit yapacaklarını belirterek, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Devletimiz yanlarında. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok” dedi.

22-015.jpg

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mersin Anamur orman yangını, kahramanlarımızın büyük özverisiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

11-018.jpg

YORGUNLUKTAN ÇALILAR ÜZERİNDE UYUDULAR

Soğutma çalışmalarının kısmen tamamlandığı bölgede, saatlerdir yoğun bir çalışma sergileyen orman işçileri gece yarısından sonra dinlenmeye çekildi. Dik yamaçlardan indikten sonra semaverde çay demleyen itfaiyeciler, yemek yiyip, çay içti. Bazı personellerin yorgunluk nedeniyle çalılar üzerinde uyuduğu görüldü.

4447.jpg

TEDBİR AMAÇLI BEKLEYİŞ 

Ekiplerin bölgedeki tedbir amaçlı bekleyişi sabahın ilk ışıklarıyla da devam ederken, paniğe neden olan yangında 150 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar