Merkez Bankası'nın faiz artışının ardından sert düşen dolar ne kadar oldu

Merkez Bankası'nın faiz artışının ardından sert düşen dolar ne kadar oldu
Merkez Bankası'nın 475 bazpuanlık faiz artışının ardından sert düşen dövizler, yeniden yükselişe geçerek 8 TL'yi gördü.

Merkez Bankası'nın (TCMB) 475 bazpuanlık faiz artışının ardından sert düşen dövizler, yeniden yükselişe geçerek 8 TL'yi gördü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Salı günü yapılan yazılı açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2020 yılı dış finansman programı çerçevesinde Dolar cinsinden 2031 vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirmek üzere bugün Goldman Sachs, HSBC ve Morgan Stanley’e yetki vermiştir" denildi.

Hazine'nin 10 yıllık gösterge tahvil ihracında ortalama bileşik faiz yüzde 12.32 oldu. Hazine Salı günü 13 Kasım 2030 vadeli 10 yıllık gösterge tahvil ihracında 2.5 milyar TL'si piyasadan yaklaşık 3.6 milyar lira borçlanma gerçekleştirdi. 

Hazine 7 yıl vadeli değişken faizli tahvilin de ilk kez ihracı ile birlikte 5.65 milyar lira borçlanma gerçekleştirildi. Hazine'nin 7 yıllık FRN'i yeniden ihracında dönemsel faiz yüzde 6.86 oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Salı günü yaptığı açıklamada, aktif rasyosunun hesaplanmasına son verilmesine ve ilgili uygulamanın 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılmasına karar verildiğini duyurdu. BDDK açıklamasında, aktif rasyosu düzenlemesinin normalleşme adımları çerçevesinde tekrar değerlendirilmesi sonucunda kaldırıldığı da belirtildi.

Borsa İstanbul Endeksi (BIST100) 1,308 ve 1,334 puan arasında dalgalandığı Salı gününü yüzde 0.51 artışla 1,320.98 puanda tamamladı. Kapanışta BIST Sanayi Endeksi yüzde 1.06, BIST Mali Endeks yüzde 0.27, BIST Hizmetler Endeksi yüzde 0.01 artıdaydı.

Döviz piyasalarındaki işlemlerde son durum ise şu şekilde:

Önceki kapanışını 7.99 TL ile yapan dolar, şu anda 8. TL civarında seyrediyor.

Önceki kapanışını 9.51 TİL ile yapan euro ise şu anda 9.52 TL seviyesinde.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar