Merkez Bankası'ndan kafaları karıştıran açıklama! Erdoğan "Faizleri düşürmemiz lazım" demişti

Merkez Bankası'ndan kafaları karıştıran açıklama! Erdoğan "Faizleri düşürmemiz lazım" demişti
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılarla video konferans gerçekleştirdi. Kavcıoğlu, "Enflasyonda yüzde 5 hedefi yakalanana kadar politika faizi, gerçekleşmiş ve beklenen enflasyonun üzerinde oluşacak" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada "Faizleri düşürmemiz şart, faiz yükünü düşürmemiz lazım" demişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yatırımcılarla gerçekleştirdiği toplantıda erken gevşeme beklentisinin uygun olmadığımna yönelik mesajlar ön plana çıktı. Toplantıda Merkez Başkanı Şahap Kavcıoğlu, para politikasında erken gevşemeye yönelik oluşan beklentinin ortadan kalkması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Kavcıoğlu özetle şu ifadeleri kaydetti: "İktisadi faaliyet güçlü seyrini sürdürdü. Ekonominin yeniden dengelenmesini sağlayacak bir iç talep ve kredi büyümesi için sıkı para politikası gerekiyor. Enflasyonda yüzde 5 hedefi yakalanana kadar politika faizi, gerçekleşmiş ve beklenen enflasyonun üzerinde oluşacak. Enflasyonda belirgin düşüş, üçüncü çeyreğin sonu, dördüncü çeyreğin başı gibi olacak. Sadeleştirilmiş operasyonel para politikası çerçevesini koruyacağız. Piyasalardaki erken gevşeme beklentisinin ortadan kalkması gerekiyor." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada "Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart, faiz yükünü düşürmemiz lazım" demişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar