Merkez Bankası Başkanı’ndan korkutan enflasyon açıklaması

Merkez Bankası Başkanı’ndan korkutan enflasyon açıklaması
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan yeni bir faiz ve enflasyon açıklaması geldi.

Ekonomideki canlanma adına enflasyon ve faizde düşüş bekleyen esnafa seslenen Şahap Kavcıoğlu önümüzdeki iki ayda enflasyon oranın beklenenden fazla gelebileceğini ifade etti. Kavcıoğlu beklenenden yüksek gelecek enflasyon oranının yeni bir faiz artışına neden olmayacağını da sözlerine ekledi.

Ekonomik anlamda oldukça sıkıntılı zamanlarda geçirdiğimiz şu günlerde enflasyon vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Vatandaş artan gıda fiyatlarından dolayı çarşıya ve markete gitmeye korkar oldu. Hükümet enflasyonu düşürmenin yollarını arayacak yerde köprü, otoyol ve kanal İstanbul gibi Yap İşte Devret modeli üzerinden garanti verilerek yapılan ve verilen taahhütler yerine gelmediğinde vatandaşın sırtına vergi yükü olarak bindirilen yapılarla övünmekle yetiniyor. 

Dolar kurundaki yükseklik faizlerin düşürülmesinin önündeki en büyük engel olarak dururken bu durumda enflasyonun giderek artmasına sebebiyet veriyor. Vatandaş dört gözle enflasyon oranın ve dolar kurunun düşmesini beklerken bu konu hakkında son açıklamayı Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yaptı. MB Başkanı Kavcıoğlu’ndan maalesef vatandaşı sevindiren bir haber gelmedi.

"ENFLASYON BEKLENENDEN YÜKSEK GELECEK"

Reuters’ta yer alan habere göre Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Temmuz ve Ağustos aylarında enflasyonun beklenenden fazla artabileceğini açıkladı. Reuters haberini, Kavcıoğlu’nun yatırımcılarla bir araya geldiği toplantıda bulunan iki isme dayandırırken söz konusu toplantıda Kavcıoğlu Nisan Enflasyon Raporu’nda öngörüldüğü şekilde enflasyonda belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut sıkı duruşu kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Raporda, 2021 yılı sonunda enflasyonun yüzde 12,2 olacağı tahmin edilmişti. Kavcıoğlu ayrıca olası enflasyon artışlarının yeni bir faiz artışına sebebiyet vermeyeceğini ileri sürdü.
Kavcıoğlu toplantıda ayrıca mevcut enflasyon tahminlerinin bir faiz artışına ihtiyaç doğurmadığını söyledi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar