Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş açıklama

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş açıklama
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, "Enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacağız" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TCMB olağan genel kurulunda konuştu.

TCMB'nin yeni başkanı "TCMB kanunla belirlenmiş görev ve yetkilileri çerçevesinde para politikası araçlarını etkin şekilde kullanmaya devam edeceğiz." açıklamasını yaptı. 

Kavcıoğlu'nun toplantıda yaptığı açıklamalar şöyle:

"Önümüzdeki dönemde merkez çatısı altında tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte üzerimize düşen zorumluluğu yalıyıllka yerine getireceğiz yeni dönem hayırlı olsun bu toplantıyı 1 yıldır devam eden koronavirüs salgını nedeniyle koruyucu önlemler genel kurul toplantımızı gerek bu salonda bulunarak gerek ekranları başında takip eden herkesi selamlıyorum.

Son 1 yıldır yaşanan pandemi tüm dünyada pekçok şeyin yanında ekonomik anlamda güçlüklür belirsizlikler yarattı. 2020 ilk çeyreğinde başlayan uiygulamaya konan tedbirler tüm dünyada büyüme performanlarını olumsuz etkiledi ülkeler genişleyici parasal politikalar ile hastalığın ekonomi etkilerini asgari seviyeye indirmeye çalıştı genişleyici politikaların yanı sıra alşılamada yaşanan olumlu etkilerle küresel görünümde iyileşme emtia fiytalrında artış görülmektedir ancak devam eden aşılama çalışmalarına karaşın belirsizlilklerin sürmesi küresel ekonomiye ilişkin riskleri canlı tutmaktadır.

Yüzde 5 enflasyon hedefine ulaşmak için Para Politikası araçlarını uygun bir şekilde kullanacağız. Para politikasını sade şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Enflasyon ve enflasyon beklentileri sıkı bir para politikası duruşu gerektiriyor. Bir haftalık Repo temel faiz politikamız olmaya devam edecek. TL'nin itibarını sağlayacağız. İletişim kanallarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Aldığımız kararları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Elimizdeki tüm araçları etkin ve bağımsız şekilde kullanmaya devam edeceğiz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar