Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'dan geri adım geldi

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'dan geri adım geldi
İSO Başkanı ile girdiği kredi polemiği sonrasında bazı şirketlerin aldıkları krediler ile dolar satın aldığı iddia eden Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu geri adım attı.

DOLAR DEPOLUYORLAR DEMİŞTİ! MERKEZ BANKASI BAŞKANI'NDAN GERİ ADIM!

Son günlerin en çok tartışılan konuları arasında yer alan ''kredi ile dolar şirketler'' konusunda geri adım geldi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu  İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis toplantısında "Ucuz kredilerle döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde" açıklamasında bulunmuştu.

Sanayicilerle geçen hafta yaşadığı sert tartışmanın ardından dün TOBB Sektör Meclisleri İstişare Toplantısına katılan Kavcıoğlu, basına kapalı kısmında reel sektör temsilcilerine ''stokçulukla'' ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Katılımcıların verdiği bilgiye göre, başkan Kavcıoğlu, reel sektörü stokçulukla suçlamadığını, stokçuluğun ne demek olduğunu bildiğini belirterek, ucuz kredi alarak döviz alanları eleştirdiğini söyledi.

Reuters’a konuşan bir katılımcı "Sektörlerden söz alanlar bu konuda (stokçuluk) serzenişlerini ilettiler. Fakat ana konu finansmana erişim... Başkanın verdiği rakamlar ilk altı ay. Bizler ise altıncı ayın 25''inden itibaren sıkıntı yaşamaya başladık. Bu da henüz rakamlara yansımış değil, bunu aylar sonra göreceğiz. Şu anda rakamlara yansımamış olması bu sorunun realitesini değiştirmiyor" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar