Meral Akşener'den şehit edilen Gün Sazak için anma mesajı

Meral Akşener'den şehit edilen Gün Sazak için anma mesajı
Cumhuriyet tarihinin en başarılı bakanlarından biri olan ve yolsuzlukla mücadelenin simgeleşmiş ismi 2. Milliyetçi Cephe Hükümeti'nin MHP’li Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın şehit edilişinin üzerinden 41 yıl geçti. Sazak, şehit edilişinin 41. yılında saygıyla anılıyor.

Süleyman Demirel’in başbakanlığında 1977 seçimlerinden sonra kurulan 2. Milliyetçi Cephe Hükümetinin MHP’li Gümrük ve Tekel Bakanı olan Gün Sazak, 27 Mayıs 1980 tarihinde evinin önünde Dev-Sol militanlarının açtığı çapraz ateş sonucunda şehit oldu.

Sazak, şehit edilişinin 41. yılında saygıyla anılıyor.

AKŞENER'DEN ANMA 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 41 yıl önce şehit edilen Sazak için sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak şunları söyledi: "Bakanlığı döneminde milletimiz için çok başarılı çalışmalara imza atmış; Alçak bir saldırıda şehit verdiğimiz kararlı, cesaretli, dürüst devlet insanı #GünSazak’ı vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum."

gun-saxzak.jpg


ŞEHİT EDİLEN SAZAK KİMDİR?

Gün Sazak 26 Mart 1932 tarihinde Eskişehir'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Ankara Maarif Koleji'nden mezun oldu. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek burada bulunan Kaliforniya Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi aldı. Mezuniyeti'nin ardından da ülkesine dönen Sazak, 1971 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'ne katıldı. 21 temmuz 1977'de de Gümrük ve Tekel Bakanı oldu. Uzun yıllar kaçakçılıkla mücadele etti. 27 Mayıs 1980'de de terör örgütü Dev Sol tarafından düzenlenen bir silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Cenazesi Eskişehir'in Sazak köyünde toprağa verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar