Meral Akşener'den Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a uzaktan eğitim tepkisi

Meral Akşener'den Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a uzaktan eğitim tepkisi
İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener, Hazine ve Bakanı Berat Albayrak'a tepki gösterdi. "Damat Bakan'ın bakanlığının, yurt dışına ihraç ettiği tahvillerden zararımız ne kadar biliyor musunuz?" diye sordu. Akşener ayrıca, uzaktan eğitimdeki sorunlara değindi.

Meral Akşener'den Berat Albayrak'a "500 bin tablet" tepkisi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Berat Albayrak'a tepki gösterdiği bir video paylaştı. Akşener, Milletin parasını çarçur etmek yerine, hiç değilse 1 buçuk milyon öğrencimizin tamamına bilgisayar dağıtsaydın fena mı olurdu?" diye sordu.
Akşener paylaşımında şunları söyledi:
"Doların yükselmesine aldırış etmeyen Damat Bakan, bir yılda ne yaptı biliyor musunuz?  O doları frenleyebilmek için Merkez Bankası'ndan dövizi satıp savdı. Kayınpederinin şişirilmiş rakamlarla övündüğü Merkez Bankası döviz rezervi eriyip gitti. Damat Bakan'ın bakanlığının, yurt dışına ihraç ettiği tahvillerden zararımız ne kadar biliyor musunuz? Tam üç buçuk milyar dolar. Yani yaklaşık 28 milyar lira. Hani "500 bin öğrencimize tablet dağıtacağız" diyorlar ya; tanesi 1 liradan ne eder? 500 milyon lira. İşte tek kalemde onun 56 katı zarar var. Damat Bakan eğer reklamlardan gözünü çevirip dövize bakabilseydi; 500 öğrencimize değil, Türkiye'deki bütün öğrencilere bilgisayar verebilir, bütün öğrencilerimize ücretsiz internet imkânı sunulabilirdi. Milli Eğitim Bakanı'na göre 1 buçuk milyon öğrencimiz, evladımız uzaktan eğitim imkanından yoksun. 1 buçuk milyon çocuğumuzdan bahsediyorum. 1 buçuk milyon; hayatının bir yılı, eğitimde bir yılı, belki de iki yılını kaybetmiş çocuktan, gençten, evlattan bahsediyorum. Çünkü bilgisayarları yok, internetleri yok. Milletin parasını çarçur etmek yerine, hiç değilse 1 buçuk milyon öğrencimizin tamamına bilgisayar dağıtsaydın fena mı olurdu? Ücretsiz internet verseydin fena mı olurdu?"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar