Meral Akşener'den 'Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?' soruna yanıt!

Meral Akşener'den 'Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?' soruna yanıt!
Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gazetecinin, "Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?" sorusuna yanıt verdi.

İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Akşener gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akşener, gazetecinin, "Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?" sorusuna, "Benim kişisel olarak inatlaşma huyum yok. Referandumdan başlayan süreçten itibaren kendimi bu millete borcunu ödeyen bir insan olarak görüyorum. İnatla, 'ben ben ben' deme gibi bir huyum yok" ifadeleriyle cevap verdi.

Akşener konuşmasının devamında, "Başkanlık sistemi üzerinden gidilirse, insanları üzen taraf olmayız. Kendimi Sayın Erdoğan'ın yerine koyuyorum 2023'e kadar süresi var o yüzden seçim öngörmüyorum. Gerçekçilikten uzak aşırı duygusal bir ortamda yaşıyoruz. Sayın Erdoğan alacaklı olmayı sever, borçlu olmayı sevmez. İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında bize karşı rasyonel bir tutum izledi. Hiçbir şey söylemedi. Ama aşağıda İYİ Parti ve Meral Akşener şeytanlaştırıldı. Evim basıldı. Basanlar beraat etti" ifadelerini kullandı.

Akşener, sözlerine şu şekilde devam etti:

"PARLAMENTER SİSTEME BİZİ ERDOĞAN GEÇİRECEK"

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi keşke çalışsaydı. Tutmadı. Şimdi 7'den 77'ye Türkiye'de ne olsa, herkes Sayın Erdoğan'dan biliyor. Tek adam rejiminin getirdiği durum. Kısa, öz, sivil yeni bir Anayasa ile iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ben iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme bizi Sayın Erdoğan'ın geçireceğini düşünüyorum. Saray Erdoğan'ı kapattı, steril hale getirdi. Paralel evren yarattı. 31 Haziran ve ikinci İstanbul seçimini  AK Parti incelesin derken bunu kastediyorum. Sonuçta Erdoğan'ın sağduyusunun hakim olacağına inanıyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar