Meral Akşener: Türkiye bir göçmen hendeği olmuştur ve bu iktidarın bilerek yaptığı bir iştir

Meral Akşener: Türkiye bir göçmen hendeği olmuştur ve bu iktidarın bilerek yaptığı bir iştir
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Memleket Gezileri’ kapsamında esnafları dinlemeye devam ediyor. Akşener, "İktidarın bir göçmen politikası yok. Gariban insanlar üzerinden bir politika izleniyor. Türkiye bir göçmen hendeği olmuştur ve bu iktidarın bilerek yaptığı bir iştir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Memleket Gezileri’ kapsamında esnafları dinlemeye devam ediyor. Akşener’in yeni durağı Gümüşhane ve Bayburt oldu. Burada ülkemize akın akın gelen göçmenlerle ilgili bir açıklama yapan Akşener, “İktidarın bir göçmen politikası yok. Gariban insanlar üzerinden bir politika izleniyor. Türkiye bir göçmen hendeği olmuştur ve bu iktidarın bilerek yaptığı bir iştir. Var olan göçmenlerle kavga etmek yerine, bu iktidarın yanlışlığı üzerinde durmak gerekiyor. Suriye’nin yöneticileriyle derhal anlaşıp oradan ülkemize gelen insanların memleketlerine can güvenliklerini sağlamak kaydıyla huzur içinde gönderilmesi gerekiyor. Afganların gelişinin, İran’da durdurulması, sınırların yolgeçen hanı olmaktan çıkarılması ve Afgan göçünün mutlaka önüne geçilmesi gerekiyor. Türkiye’nin demografisinin değişmesine yönelik endişeler var. Bu endişeyi taşıyanlardan biri de benim” dedi.

aksener-gumushane-merkez-5.jpeg

Yeniçağ'dan Berkay Bigeç ve Abuzer Yapar'ın haberine göre, Gümüşhane’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener iktidarın bir göçmen politikası olmadığını söyledi. Akşener, “İktidarın dünyadan haberi yok. Gariban insanlar üzerinden bir politika izleniyor. Sınır kapılarının göçmenlere açılmasının nedeni dış politikada bir artı değer yaratmaksa, bundan daha ahmakça bir eylem olamaz. Ülkemizde 4 ila 5 milyon arasında Suriyeli göçmen olduğu söyleniyor. Gelen insanlara düşmanlık edemeyiz. Cumhurbaşkanı Suriyelilere 65 milyar dolar para harcandığını söylüyor. Pandemi döneminde bu 65 milyar dolar 84 milyon vatandaşa kişi başı 800 dolar olarak verilebilirdi” dedi.

aksener-gumushane-merkez-1.jpeg

Afganistan’dan göçenlere de değinen Akşener, “Erdoğan’ın bu konuda kafasının karışık olduğunu düşünüyorum. Bir, “Talibanla aramızda görüş farklılığı yok” diyor. Diğer taraftan “duvar öreceğiz” diyor. Anlaşılıyor ki, Bidenla yapılan özel görüşmede bazı şeyler konuşulmuş. Basına yansıyanlardan anladığımız kadarıyla Biden Amerika, Afganistan’dayken onlara yakın duranların Taliban tarafından katledileceği için Türkiye’ye alınmasını istemiş. Neden bu insanlar ABD’ye alınmıyor da bize getiriliyor? Bu görüşmenin bu şekilde geçmediğini Erdoğan ve Dışişleri Bakanı açıklamak zorundadır. Türkiye bir göçmen hendeği olmuştur ve bu iktidarın bilerek yaptığı bir iştir. Var olan göçmenlerle kavga etmek yerine, bu iktidarın yanlışlığı üzerinde durmak gerekiyor. Afganların gelişinin, İran’da durdurulması, sınırların yol geçen hanı olmaktan çıkarılması, Afgan göçünün mutlaka önüne geçilmesi lazım. Suriye’nin yöneticileriyle derhal anlaşıp oradan ülkemize gelen insanların memleketlerine can güvenliklerini sağlamak kaydıyla huzur içinde gönderilmesi gerekiyor. Aksi takdirde işsizliğin faturası bu insanlara çıkıyor. Bir kısım iş sahipleri köle gibi sigortasız şekilde göçmen çalıştırıyor. Sigortalı çalışan Türk vatandaşları işsiz kalıyor. Tüm bu endişelerin yanında Türkiye’nin demografisinin değişmesine yönelik endişeler var. Bu endişeyi taşıyanlardan biri de benim. Bu sorunu akılla, mantıkla, vicdanla ülkelerine göndermek kaydıyla çözmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

aksener-gumushane-merkez-3.jpeg

Akşener basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra Gümüşhane Merkez ilçe esnaflarını gezdi. Burada medikal ürünler bir satan bir dükkana giren Akşener, esnafın sorunlarını dinledi. Medikal ürünler ve tıbbi cihaz sektörünün pandemiden en az etkilenen sektörlerden biri olduğunu hatırlatan esnaf şunları kaydetti: “Çok büyük zamlar geliyor. İnsanlara utanıp zam geldiğini söyleyemiyoruz. 4 bin liraya aldığım cihazı 4 bin 300 liraya satıyorum, hasta buradan çıkıyor, aynı firmadan aynı ürünü bin lira daha fazlasına alabiliyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar