Meral Akşener Trabzon'da konuştu: Gariban vatandaş ile uğraşmayın ayıptır

Meral Akşener Trabzon'da konuştu: Gariban vatandaş ile uğraşmayın ayıptır
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Memleket gezileri” kapsamında Trabzon’a gitti. Akşener’in ilk durağı Trabzon’un Yomra ilçesi oldu. Akşener, silahlı saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 11 Haziran Cuma günü sabahı belediye binasına geldiği esnada aracından indikten sonra silahlı saldırıya uğramıştı.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün Trabzon'un Yomra ilçesine gelerek Başkan Bıyık'ı ziyaret etti. 

Meral Akşener “Memleket gezileri” kapsamında Trabzon’a gitti. Akşener’in ilk durağı Trabzon’un Yomra ilçesi oldu. İYİ Parti lideri Akşener’e, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır, Ankara milletvekili Koray Aydın, İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan eşlik etti.

“GARİBAN VATANDAŞ İLE UĞRAŞMAYIN AYIPTIR”

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile görüşen Akşener, “Bunu her zaman söylüyorum, Anadolu insanı bize derdini de söyledi çözümünü de söyledi. Bu bilgileri grup konuşmalarına koydum. Muhalefet demek; halkın avukatlığını yapmak demektir. Seçmenin öncelikli olduğu bir sonuç ortaya çıktı. Bazı ağalar bu gezilerinden rahatsız oldu. Hatay’da başlayan Adana’da devam eden olaylar oldu. Bazı esnaflar sinir krizi geçirdi. Bu durumu siyasi malzeme olarak kullanmayacağız dedim. Adana’da karpuz üreticisini yandaş kanallara çıkardılar. Bunu üzüntüyle izledim. Bugün buradan da Erdoğan ve bakanlara sesleniyorum gariban vatandaşla uğraşılmaz. Biz gariban ailelerden gelen çocuklarız, yazıktır günahtır. Esefle, hayretle, ibretle izledim. Erdoğan, o saraydan çıksın geçmişini hatırlasın. O beş maaş olan danışmanlar Erdoğan’ı itibarsızlaştırıyor. Ben buradayım, varsa derdiniz gelin halledin. Yomra Belediye Başkanımızın da artık görevi adam olmayanlara direnmek” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile görüşmesinin ardından halka seslenen Akşener, “Çok uzun zamandır sizin dertlerinizin konuşulmadığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Bir vatandaş yanıma geldi “ben size de belediye başkanımıza  da oy verdim” ona dedim ki “Oy versen de vermesen de sorununun çözülmesini hakkın var. Bunu anlatmamın sebebi, uzun zamandır oylarınız üzerinden ayrıştırıldınız. Bu Türkiye’de unutuldunuz kardeşim. Veli nimet olduğunuzu kafalarına vura vura anlatacağım. Onlar buralara gelecek, buraları gezecek” dedi. Konuşmanın ardından vatandaş “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” sloganları attı. 

“VALLAHİ DE BİLLAHİ DE TALLAHİ DE O ADAMI TANIMIYORUM”

Bir vatandaş “Adana’da o karpuzu atan vatandaş sonra özür diledi, böyle durumlar beni düşündürüyor” dedi. Akşener ise “Vallahi de billahi de tallahi de o adamı tanımıyorum. Ama o garibanı daha sonra televizyonlara çıkartıp bayrak öptürdüler. Orada bayrakla ilgili bir durum olmadı ki? Gezilerimde yaşanan her olayı kontrol edebilmem mümkün değil. Siz ilahiyatçısınız o insanın o duruma nasıl geldiğinin üzerinde durmanız lazım” dedi. Akşener’in ziyaret ettiği bir bakkal ise EYT sorunun üzerinde durulmasını istedi vatandaş,” Bize verilen bir söz var, kazanılmış hakkımız var, primlerimizi yatırdık ama emekli olamıyoruz. Ben bu yaşta çalışmaya devam etmek zorundayız” diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar