Meral Akşener Sinop'ta 3600 ek gösterge sözü verdi

Meral Akşener Sinop'ta 3600 ek gösterge sözü verdi
Esnaf gezilerine ara vermeden devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sinop’ta 3600 ek gösterge sözü verdi. Akşener, “3600 ek göstergeyi çıkartmak inşallah bize nasip olacak” dedi.

Esnaf gezilerine ara vermeden devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sinop’ta 3600 ek gösterge sözü verdi. Akşener, “3600 ek göstergeyi çıkartmak inşallah bize nasip olacak” dedi. 5 gündür Meral Akşener'in Sinop'a gelişini beklediğini söyleyen yaşlı bir kadın "açım aç" diye feryat etti. Yaşlı kadın, “20 yıldır onlar için çalıştım benimle hiç ilgilenmediler bundan sonra benim için AKP bitti. Dışarıdan gelen Suriyelileri doyurdu ben açım aç” ifadelerini kullandı.

Sinop’un Durağan ilçesinde yoğun ilgi gören Akşener’e beyaz eşya dükkanı işleten bir esnaf sıkıntılarını şu sözlerle aktardı: “Yaz sezonu olduğu için gurbetçilerinde etkisiyle işlerimiz biraz arttı. Şimdi kış sezonuna girilmesiyle işler durağanlaşmaya başladı. Sürekli zam geliyor, maliyetler çok yüksek bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Alım gücü düştüğü için sürekli gelen zamların önüne geçilmezse gelecek yıllarda hem esnaf için hem de müşteri için sıkıntı olur.” 

Durağan İlçesi’nde esnafları gezdikten sonra Akşener’i görmek isteyen vatandaşların isteği üzerine bir konuşma yapan Akşener şunları söyledi: “Esnafın dükkanında çiftçiyle, işsiz gençle, tenceresini kaynatamayan kadınla, ne kadar derdi olan insan varsa onla karşılaşıyorsunuz ve dertlerini dinliyorsunuz. Bu sorunları grup toplantısı konuşmalarımızda konuşarak Türkiye’ye mal ediyoruz. Ardından soru önergeleri, araştırma önergeleri, kanun teklifleri veriyoruz.  O hafta sizden ne öğrendiysem tüm Türkiye’de bunları öğrenmiş oluyor. Bütün siyasi partilerin bu konularda çözüm üretmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu ülkede kutuplaştırmalar üzerinden çok kolay oy alınıyor ama sizler dertler üzerinden oy vermeye bizlerde o dertleri çözme üzerinden proje üretmeye başlarsak bu seçmenin yararına olur. Siyasi partiler sizin dertlerinizi çözmek üzerine vardır. Müşteriler nasıl veli nimetse, seçmende veli nimet olmak zorundadır. Siyasilere kılı kırk yararak öyle sorular sorun ki siyasiler karşınızda hazır ola geçsin. Herkes gelsin bu meydanda sizinle konuşsun, nutuk atıp gitmesin, dükkanları gezsin.”  Polislerinde gezilerde kendilerine eşlik ettiğini söyleyen Akşener, polislerden helallik isteyerek, “3600 ek göstergeyi çıkartmak inşallah bize nasip olacak” dedi.

Durağan İlçesi’nin ardından Boyabat’a geçen Akşener’e burada da ilgi yoğun oldu. 5 gündür Meral Akşener'in Sinop'a gelişini beklediğini söyleyen yaşlı bir kadın "açım aç" diye feryat etti. Yaşlı kadın, “20 yıldır onlar için çalıştım benimle hiç ilgilenmediler bundan sonra benim için AKP bitti. Dışarıdan gelen Suriyelileri doyurdu ben açım aç” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar