Meral Akşener: Orman yangınlarına sebep olanlar terörden yargılanmalı

Meral Akşener: Orman yangınlarına sebep olanlar terörden yargılanmalı
Yangın bölgelerini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla'nın ardından geçtiği Antalya'da açıklamalarda bulunuyor.

"Yangınlara sebep olanlar terörden yargılanmalı"

 

Yangın bölgelerini ziyaret eden Akşener, Muğla'nın ardından geçtiği Antalya'da açıklamalarda bulundu. Akşener, "Orman yangınlarına sebep olanlar ve olacaklarla ilgili arkadaşlarımız kanun teklifi verecek. O kişiler terör üyeliği ile yargılanmalıdır." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla’nın ardından yangından en çok etkilenen illerimizden Antalya’ya geçti. Akşener’e Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek de eşlik etti.

Manavgat’ta incelemelerde bulunan Akşener, yangınlarda hayatını kaybeden 5 vatandaşımız için baş sağlığı diledi.

Burada konuşan Akşener, koordinasyon sisteminin yetersiz olduğunu dile getirdi. Akşener, Millet İttifakı’nın belediye başkanlarının koordinasyon dışında tutulduğunu söyledi. Bu duruma son verilmesi çağrısında bulunan Akşener, uçakların yetersizliği konusuna da değindi.

Bütün enerji ve imkanların birleştirilmesi gerektiğini söyleyen Akşener, “Söylenecek çok şey var ama bugün birlik beraberlik günü” dedi.

"TERÖR ÜYELİĞİ İLE YARGILANMALIDIR"

Kundaklama iddialarına ilişkin konuşan Akşener, “Manavgat özelinde anlatılanlar var. Türkiye genelinde anlatılanlar var. Eğer kundaklama varsa derhal bu kişiler bulunmalıdır. Kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Orman yangınlarına sebep olanlar ve olacaklarla ilgili arkadaşlarımız kanun teklifi verecek. O kişiler terör üyeliği ile yargılanmalıdır. Yanan ormanların yerine bir santimetre beton yapılmamalıdır. Yapılırsa elbet seçim gelecek. Oralara yapılan betonlar yıkılır bunun hesabı sorulur.” dedi.

Genel Afet Bölgesi ilanının ilk kez duyulduğunu dile getiren İYİ Parti lideri, söz konusu tarifin kayıpların giderilmesi için tariflendirilmesi gerektiğini söyledi. Millet İttifakı belediyelerinden mal kaçırmak mantığı ile iş yapılmaması gerektiğini belirten Akşener, “Bunun takipçisi olacağız” dedi.

Meral Akşener, sözlerini yangınla mücadele eden personel ve vatandaşlara teşekkür ederek bitirdi. Akşener, “Bu beraberliğe ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar