Meral Akşener: "Eğer Erdoğan'ın yerinde olsaydım ABD'ye derdim ki..."

Meral Akşener: "Eğer Erdoğan'ın yerinde olsaydım ABD'ye derdim ki..."
Katıldığı televizyon programında ABD Temsilciler Meclisi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mal varlığını araştırma tasarısıyla ilgili soruyu cevaplayan Akşener, "Erdoğan'ın yerinde olsaydım ABD'ye buyurun mal varlığımı araştırın derdim" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da mal varlığı ve iş ilişkilerinin soruşturulması talep eden yasa tasarısını değerlendirdi.

ABD Temsilciler Meclisi’nde Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği 'Barış Pınarı Harekatı' gerekçesiyle yaptırım yasa tasarısı ezici çoğunlukla geçen 29 Ekim'de kabul edilmişti. Tasarı Türkiye’ye bir çok alanda yaptırımlar getirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin mal varlığının ve iş ilişkilerinin de araştırılıp rapor hazırlanmasını öngörüyor.

TV5'e konuşan İYİ Parti lideri söz konusu tasarı yasalaşırsa 'devletin beka'sı kaygısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı savunmayacaklarının mesajını verdi.

Düşünme Vakti'nde gazeteciler Suat Toktaş ve Mustafa Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Akşener, Erdoğan'ın bizzat kendisinin mal varlığını açıklaması gerektiğini vurguladı.

Akşener şöyle konuştu:

“Ben Sayın Erdoğan'ın yerinde olsam 'Buyur 'bilader' ya da buyur birader' derdim. Madem arkadaşlar! 'Buyur araştır kardeşim' derdim. Onu yapmamış olması bir nakısadır (kusurdur), Ama Türkiye'ye ekonomik yaptırımlar noktasında hadiseye bakıldığı zaman elbette ona karşı durulur. Bizim ekonomimiz o kadar kırılgan ki, 17 senede ekonomimizi tahkim etmemiz lazımdı bizim. Bu yaptırımlar olmasa dahi bizim ekonomimiz çok kırılgan. İşsizlik aldı başını gitti. Üretim ekonomisinden beton ekonomisine geçildi ve kredi ile yürüyen bir sistem var vs. Damat bey başka bir pencereden bakıyor. Ekonominin geldiği nokta burada. Burada Sayın Erdoğan'ın atması gereken adımlar var...Ben diyorum ki, ben Sayın Erdoğan'ın yerinde olsam "Buyurun araştırın" derdim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar