Meral Akşener: 'Bu kriz tarihe Erdoğan krizi olarak geçecek'

Meral Akşener: 'Bu kriz tarihe Erdoğan krizi olarak geçecek'
İYİ Parti lideri Meral Akşener İYİ Parti Kalkınma Kongresi'nde konuştu. 'Bu kriz tarihe Erdoğan krizi olarak geçecek' dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener İYİ Parti Kalkınma Kongresi'nde konuştu.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu devlet krizi tarihe 'Erdoğan krizi' olarak geçecek.

-Eşi, dostu ve o 5 müteahhiti ihya ederek milletimizi yokluğa mahkum etmekte. Malasef bugün ülkemiz dünyada en yüksek enflasyona sahip 5. ülke.

-Hazine ve Maliye Bakanı yurt dışında yaptığı toplantılara MB yetkililerini davet etmiyor. Uygulanan akıl dışı politikalarla istihdam sağlanamaz oldu.

Milleti açlığa mahkum ettiler

-Asgari ücret daha ilk ayda açlık sınırının altında kaldı. Milleti açlığa mahkum ettiler. 

-Ülkemizdeki büyüme yüzde 1'in altına indi.

-Yani Erdoğan ve ekibi daha elektriğin icat edilmediği o dönemde (alkış yağdı) Yani eski o karanlık dönemin başındakiler bile ülkeyi çok daha iyi yönettiler.

-Kamu banlarının kendileri tehdit haline geldi. Kredi genişlemesiyle hem borçlandık hem de büyüyemedik. 2001 krizinden çok daha büyük bir kriz var.

-Yatırım iklimi kötüleşti. Çoğu şaibeli özelleştirmeler gerçekleştirildi. Sayın Erdoğan bir kez daha en çok kınadığı şeyin en büyük katılımcısı oldu.

20 Aralık gecesi olanlardan sonra...

-Türkiye'nin hafızasından 'açlığı' silmeye çalıştığımız bu yolda sizlere verdiğiniz öneriler için çok teşekkür ediyorum.

-Yok olan 128 milyar dolardan, 20 Aralık gecesi olanlardan sonra nasıl doğrulacağımızı konuşacağız. Kredi piyasalarını nasıl yeniden düzenleyebileceğimizi, kur korumalı mevduat hesabından nasıl çıkabileceğimizi konuşacağız ve sizlerle paylaşacağız. 

-Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmeden önce kur şokları karşısında iyice kırılan devlet dengesini konuşacağız. Oluşan riskleri konuşacağız. Çarpık ve adaletsiz vergi sistemini ve artırılan vergi rakamlarının nasıl önüne geçebileceğimizi konuşacağız.

-Çarpık vergi sisteminde nasıl eşitliği sağlayabileceğimizi konuşacağız.

-Büyük yatırım projeleri için nasıl mali alan yaratacağımızı konuşacağız. Oluşturacağımız sosyal destek mekanizmasını tartışacağız.

-Köylerin yükünü nasıl azaltıp, tarıma destek için yapacaklarımızı konuşacağız.

-Unutmayın ki İYİ Parti'nin önceliğinde adalet, demokrasi var. Vizyonun güçlü, zengin bir Türkiye var. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar