Meral Akşener: Boğaziçi'ne rektör ataması derhal geri alınmalı

Meral Akşener: Boğaziçi'ne rektör ataması derhal geri alınmalı
İYİ Parti lideri Meral Akşener Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın Az Önce Konuştum programında açıklamalarda bulundu. Akşener, "CHP'den bize oy gelme gibi bir durum yok. Cumhur İttifakı içinde yer almayız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın Az Önce Konuştum programında açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

Benim eşim, yeğenim Boğaziçi’nde okudu. Sayın Berberoğlu ile eşim birlikte okudular. O dönem eşim benimle evli olduğu için Ülkücü. Eşim CHP’li bir ailenin oğlu. Benimle ülkücü oldu. Ben bir il başkanının kız kardeşiyim. Bu benim hoşuma giden bir konu olduğu için eşimin hoşgörüsüne sığınıp paylaşıyorum. Boğaziçi’nde sağcı solcu kavgası hiç olmadı.

Hocalardan talebesine yansıyan bir saygı kültürü var. Benim ablamın mezun olduğunda da başörtüsü meselesi vardı. 28 Şubat döneminin karşısında sert tutum içinde olan biriydim. Benim yeğenimin kendi başı açık ama örtü için mücadele etmek isteyen biri. Boğaziçi Üniversitesi’nde hiçbir kızımızın başörtüsünü açmaya kimsenin eli uzanmadı. 

Sayın Erdoğan Boğaziçi’ne dışarıdan bir rektör atadı. Başarısız olduğu tescilli bir rektör. Bundan önceki rektör de AKP’li birinin kardeşi. Neden o sorun olmadı. Buradaki mesele özeldir. Bunun böyle olacağı biline biline… Benim tepki gösterdiğim böyle bir okul; bazen eleştirebileceğimiz adımları olsa bile. Düğmeye bastığınızda hangi tavrın olacağını bile bile yapıyorsunuz. Ben bilerek yaptıklarına inanıyorum. Ben yaptım oldu…

28 Şubat’ta da benzer şeyler oldu. O başörtülü kız çocuklarıyla ilgili pek çok problem oldu, eylemler yapıldı Boğaziçi’nde bir şey olmadı. Üretilmiş krizlerde sizin sorununuzu konuşamayız. Neyi konuşuyorduk biz? Vatandaşın esnafın borcunu konuşuyorduk. Kredi borçlarının ertelemeleri sona erdi. Biz muhalefet olarak bunu erteleyen dedik. Biz bunları konuşurken şimdi neler oldu. Kocaeli’ndeydi. 12 yaşında bir çocuk geldi. Hala kalbin sızlıyor. Geldi konuşabilir miyim? “Bizim evde bir telefon bir televizyon var yetmiyor üç kardeşiz. Bir tablet verir misiniz? İşte bunları konuşamıyoruz.

"OYUNCAK İSTEYECEK ÇOCUK KALKIP KÖMÜR İSTİYOR"

Üretilmiş krizlerde sizin derdinizi konuşamayız. Biz 2 milyon esnafın derdini konuşuyorduk. Daha yeni Düzce'den geldim. 13 yaşlarında bir çocuk geldi, eğildi kulağıma, "Bizim evde bir telefon var, 3 kardeşiz, bir de televizyon var yetmiyor. Tablet verir misiniz?" dedi. Üretilmiş krizlerde bunları konuşmuyorsunuz.

Boğaziçi olayları başlayalı 3 hafta oldu bana onu soran olmadı. Ne soruldu? “İşsizim iş bulabilir misiniz? Oğlum işsiz. Açım gıda alabilir misiniz?” Oyuncak isteyecek çocuk Sakarya Milletvekilimiz Sayın Dikbayır’dan kömür istiyor.

Bu derece başarısız bir adam, o derece yapmış öğrencilerin başına atanınca bu hakaret demek. Siz gencecik çocuklarına bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak terörist diyemezsiniz. Küçük ortak çıkıp onlara “Yılan” diyemez. Bu gençlerle 22 yaşındaki polis karşı karşıya. Bu hangi akla hizmettir.

CEVDET KILIÇ AÇIKLAMASI

Trakya Üniversitesinden bir adam, adam demek de olmaz, bir yaşam formu, Cevdet Kılıç... "Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim" diyor. Yazıklar olsun bu adama. 

Biz neredeyiz? İYİ Parti olarak bu çirkinliğin, saygısızlığın doğru olmadığını. Seçilmiş Cumhurbaşkanı bu gençlerin birilerinin eline düşmemesinden güvenliğinden sorumludur.

"BOĞAZİÇİ'NE REKTÖR ATAMASI DERHAL GERİ ALINMALI"

Öyle önlem alırsınız ki öğrencilerin eyleminin arasına teröristler giremez. Okul içinde olur eylem. Çok azdır sistemin dışına çıkan. İçeri de giriyorsa kapıdan içeri giren; PKK’nın IŞİD’in cirit attığı ülkede kapıdan girene göz aşinalığı vardır. Siz o krizi üretmeseniz böyle bir durumda olmayacaktık. Dediğim gibi önceki rektör de bir AKP’li vekilin kardeşi. Rektör hemen değiştirilmeli. Çok önemli biriyse Saray’a alsınlar. Bu arkadaş bana dokunan devlete dokunur dedi. Bu değerli arkadaşı Saray'a atayın. Değer verip vekil yapmamışsınız, üniversite üniversite gezdirmişsiniz. Hiçbir üniversiteyi ilk yüze sokamamış. Rektör atama biçimine bir şey söylenmiyor ki.

En son 31 Mart’ta Sayın Erdoğan parmağını sallayarak seni tutuklatacağım demişti. Burada sorun yok. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin verdiği bir yetki var. Bu yetki ile atıyor. Bu yetkiyi tartışmıyoruz. Bu üniversiteden içinde yetişmiş elbette hocalar var onlardan birini tayin edebilirdi. Zıplayın arkadaş dediler. Zıpladı herkes.

TÜRKİYE'DEKİ TERÖR OLAYLARI

Türkiye coğrafi ve stratejik olarak önemli bir ülke. Türkiye'deki devlet sisteminin bunlarla ilgili önlem alması söz konusudur. Bu önlemler alınıyor. Bu önlemlerin alınması konusunda muhalifler duruyor. Kimse engellemiyor. Ama bu tür Boğaziçi gibi Gezi olayları gibi bir şey oluyor, çok sert bir sistem devreye giriyor... Bu bir algoritma. Dünyanın her yerinde bu böyle. Başka ülkelerde istihbarat örgütleri ona göre önlem alıyor. 

YENİ ANAYASA

Türkiye’de terörist olmayan teröristler var. Sayın Erdoğan’ın zaman zaman gündeme getirdi. Hepimiz bunu tadacağız. Biz tattık ben gençlere o yüzden dedim “Hoş geldiniz kulübümüze” Bizim gelme gitme ile ilgili bir sorunumuz yok. Sayın Erdoğan bir cümle söyledi de ne olacağına dair bir çerçeve yok. Bir Tek Sayın Bahçeli’nin açıkladığı bir çizgi var. Cumhurbaşkanlığı sisteminin değişmesi söz konusu değil diyor. Herkesin bildiği bu. Sayın Erdoğan ise pek çok konudan bahsediyor, özgürlükler anlamında birçok şey söylüyor ama ortada somut bir şey yok.

Sayın Erdoğan’ın liderlik yöntemi şu. Yönetiyor, bir yerde itirazlar artıyor o zaman hukuki bir suçlu bulunuyor. 2010’da bu böyle oldu. 12 Eylül anayasasını değiştiriyoruz dediler ben buna çok sert karşı çıktım. Bunu bir sahtekarlık olarak gördüm. Üst düzey AKP’lilerle görüştüm mezardan insanlar çağrıldı. HSK’nın içine adam sokabildiler böylece. 2015 seçimlerinde 7 haziranda tekrar gitti, sistem SOS vermeye başlamıştı.

Sonra 1 Kasım başka şeyler oldu ama yine nefes alma zorluğu var… Neticesinde Sayın Bahçeli ile Başkanlık sistemi denilen ucube bir sistem ortaya konuldu. Ona da çok sert çalıştım. Ne dendi uçacaktık, kaçacaktık, ekonomide herkesin cebine biner dolar girecekti. Ne oldu? Bu defa tahminlerinden öte anketçiler kadar sokağı biliyorum. 116 civarında ilçe gezdi. Bu algoritma bu defa sökmeyecek, vatandaş da yemeyecek biz de yemiyoruz. Anayasadan evvel Sayın Erdoğan’ın zihniyet değiştirmesi gerekiyor. Partili Cumhurbaşkanlığından çıkıp Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçmek gereklidir.

Sayın Destici ve arkadaşlarına sordum onlar da bilmiyor. Partili Cumhurbaşkanlığını tahkim etmek için bir anayasaysa geçin onu… Bir ara yerli ve milli olduk ama şu anki durumu bilmiyorum. Son olarak “İp” dedi Sayın Erdoğan bize o ruh haline göre değişiyor.

"HDP İLE İTTİFAK ARAYIŞIMIZ YOK"

HDP ile ittifak arayışımız gibi bir şey yok. HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz ama HDP'ye oy veren Kürdü, Türkü PKK'lı değil. Türkiye'deki tüm seçmenler hangi etnik aidiyet üzerinden olursa olsun hiçbir siyasi partinin marabası değildir. 

31 Mart seçimlerine giderken Sayın Erdoğan pazarcıdan, domatesçiye kadar herkesi terörist ilan etti. O dönem kimlik numaralarıyla arkadaşlarımızı terörist ilan ettiler. Ahlat’tan arkadaşlarımız var. İzmit’ten bir arkadaşımız var Abdullah Uçar. Ben Bursa’ya çağırdım mitinge çıkaracağım arkasında duracağım. Abdullah ne diyeceksin dedim. “Abla Kürdüm amma PKK’lı değilim” diyeceğim dedi. Bağırdım amayı kaldır ne diyeceksen de dedim. Çıktı ne kadar incindiğini anlattı. Bu “AMA”dan dolayı ayırıyorum. HDP’ye oy veren herkesi PKK’ya destek veriyormuş gibi bir dil oluştu ben buna karşıyım. Kim ikna edebilirse ona oy verirler.

"GÜNEYDOĞU'DA VEKİL ÇIKARABİLİR DURUMDAYIZ"

HDP’ye oy veren bir seçmenin İYİ Parti’ye de oy verebileceğine inanıyorum.  Ben Diyarbakır'da 8 bin 500 oy aldım. Sur'dan da, Cizre'den de Ergani'den de oy aldım. Önyargılarla baktığınızda hiç oy çıkmaması gereken yerlerden oy çıkmış. Hakkari'den 4 bin 500 civarı oy aldım ama ben Hakkari'ye çok fazla gidemedim. Şimdi gidicem.Dokunduğunuz zaman birbirinizi tanıyorsunuz. Yüreklere dokunmuşum demek ki gider anlatırsanız buralardan oy alıyorsunuz. Doğu illerinden milletvekili çıkarabilir pozisyondayız. Arkadaşlarımız orada vekil seçilebileceğine inanarak çalışıyor. Sadece HDP değil AKP’nin de oy vereceğine inanıyorum. CHP kendini koruyor.

"CUMHUR İTTİFAKI'NDA YER ALMAYIZ"

CHP'den bize oy gelme gibi bir durum yok. Cumhur İttifakı içinde yer almayız. AKP Cumhur İttifakının başı ittifaklar üzerinden gidiyor sistem.

Yarım seçim olsa Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yine kazanır. İsrafı kesitler, şeffaflar, hesap verebilir durumdalar.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar