Memurları yakından ilgilendiriyor! Gelir ve damga vergisi kalkıyor mu?

Memurları yakından ilgilendiriyor! Gelir ve damga vergisi kalkıyor mu?
Milyonlarca memuru ilgilendiren yeni gelişme duyuruldu. Gelir vergisi ve damga vergisinden muaf olması uygulaması tüm çalışanlar için genişletilmişti. Memurlar da kapsama dâhil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlanacak.

Memurlara müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi asgari ücretin gelir vergisi ve damga vergisinden muaf olması uygulamasını tüm çalışanlarımızı da kapsayacak şekilde genişletmiştik.

Böylece aldığı ücret ne olursa olsun tüm çalışanların asgari ücret miktarı kadarki kazancının gelir vergisi ve damga vergisinden muaf olmasını temin etmiştik.

Memurlarımızı da kapsama dâhil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz. Bu kararın memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan tüm çalışanların tüm çalışanların Asgari Ücret kadar vergiden muaf tutulmasını düzenleyen madde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Tüm çalışanların eşit tutulması sağlanacak. Değişiklik önergesiyle maddenin kapsamı genişletildi.
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar