Memura ek zam ne zaman yatacak? Merakla beklenen açıklama geldi

Memura ek zam ne zaman yatacak? Merakla beklenen açıklama geldi
Memura ek zam müjdesi geçtiğimiz günlerde gelmiş enflasyon farkı ve diğer zamlarla ilgili detaylar paylaşılmıştı. Peki, ek zamlar ocak maaşlarına yetişecek mi, memura ek zam ne zaman yatacak? Ayrıntıları CNN TÜRK Ankara Muhabiri Ahmet Türkeş paylaştı.

Memur maaşlarına gelecek olan yüzde 2,5’luk ek zammın bu ayki maaşlara yetişip yetişmeyeceği belli oldu. Enflasyon farkı sonrasında ek zam da alacak olan memurlar ödemelerini önümüzdeki günlerde alacak. İşte detaylar…

MEMURA EK ZAM NE ZAMAN YATACAK?

CNN TÜRK Ankara muhabiri Ahmet Melik Türkeş memura ek zammı da içeren kanun teklifine dair detayları paylaşan Türkeş’in verdiği bilgiler şöyle:

"Memur maaşlarına% 2 buçukluk ek zammı içeren kanun teklifi geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulu gündemine gelmiş, ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için karara bağlanmamıştı.

Milyonlarca memuru ilgilendiren düzenleme ve bu hafta yeniden Meclis Genel Kurulu gündeminde. 18 maddelik kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek düzenleme ile kamu görevlilerinin aylık ücretlerine 1 Ocak - 30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı% 5 ten% 7,5'e çıkacak, yani %2,5 bir ek zam uygulanacak.

Düzenleme ile pek çok değişiklik hayata geçirilecek. 18 maddelik teklifle birlikte en düşük emekli maaşı 2500 liraya çıkacak. Memurlara ilave ek yüzde 2 buçuk zam yapılacak. Toplam zam oranı enflasyon farkı ile yüzde 27,9 dan yüzde 30,95 e yükselecek. Yine bireysel emeklilikte devlet katkı payı yüzde 5 puan artırılacak ve doğalgazda il bazlı kademeli tarife uygulamasına geçilecek. Değişiklikler bu düzenlemeyle hayata geçirilecek."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar