Memur zammını eleştiren Karamollaoğlu Erdoğan’ı tekrar simit hesabı yapmaya davet etti

Memur zammını eleştiren Karamollaoğlu Erdoğan’ı tekrar simit hesabı yapmaya davet etti
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, enflasyonun artışıyla birlikte kıyma, pirinç, sıvı yağ gibi temel gıda ürünlerine gelen zamları eleştirerek, “Erdoğan'ı bir kez daha çay simit hesabını yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Haftalık basın toplantısındaki konuşmasında bu hafta sonuçlanan 6. Dönem Toplu Sözleşmesine değinen Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Geçen yıla göre; kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, simit yüzde 28, sıvı yağ yüzde 94, süt yüzde 60, makarna yüzde 37, deterjan ve temizlik ürünleri yüzde 28 oranında artmış. Resmi rakamlara göre enflasyon yüzde 26 görünüyor. Dolar ve Euro'ya baktığımız zaman dolar yüzde 46, Euro yüzde 56, altın ise yüzde 71 artmış. Bu şartlar altında sizin memura reva gördüğünüz zam oranı hiç de adaleti değil. Erdoğan'ı bir kez daha çay simit hesabını  yapmaya davet ediyoruz. Tabi bunun için de çayı nereden aldığınıza bağlı" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET İLE MEMUR ARASINDA GÖRÜŞME “YAPILMIŞ GİBİ YAPILDI”

Karamollaoğlu memurla hükümet arasında toplu sözleşme görüşmelerinin “yapılmış gibi yapıldığını” söyleyerek, “Sendikalar bir teklif götürdü. Hükümet ise bu teklifi hiç dikkate almadı. Kendisi bir rakam ortaya koydu. Bunu da Türkiye tarihinde hiç görülmemiş bir zammış gibi bir tavır sergilediler. Sayın bakan memurumuzu kesinlikle enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi. Rakamlara baktığımızda müzakere bile yapılan kabul edilen rakam 2022 için 12, 2023 için ise yüzde 14 oldu." ifadelerini kullandı.

"MEMUR ZAMMINI TARİHİ ZAM OLARAK GÖSTERDİLER"

Karamollaoğlu konuşmasına şöyle devam etti; İktidar memura yapılan bu zammı Türkiye tarihinde hiç yapılmamış gibi yansıttı. Zam demek çalışan bir insanın geçimini daha rahat karşılayacağı bir artış demektir. Bundan dolayı enflasyon dikkate alınarak zam rakamları ortaya koyulur. Bir memlekette enflasyon yüzde 30'sa siz de çalışana yüzde 29 zam yaptıysanız bunun adına zam denilmez. Çünkü geçimini bir önceki seneden daha zayıf karşılayacak bir zam almıştır. Enflasyon yüzde 30'ken sizin yüzde 35'lik yani enflasyonun üzerinde yüzde 5'lik bir artış verirseniz hakiki bir zam yapmış olursunuz. Uzun zamandır çalışan insanımız yoksun bir durumda. Bundan dolayı Sayın Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in 'en yüksek rakam' ifadelerini kabul etmemiz mümkün değil. "  

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar