Memur ve emekliye ek zam müjdesi! Maaş ve ikramiyelerde yüzde 25 artış

Memur ve emekliye ek zam müjdesi!  Maaş ve ikramiyelerde yüzde 25 artış
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bilindiği üzere 3600 ek gösterge memur ve emekli maaşları üzerinde etkili oluyor. Kısacası ek gösterge maaşların ve ikramiyelerin artması anlamına geliyor.

Ek gösterge ile ilgili son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin milyonların beklediği tarihi duyurdu. Yeni düzenlemeyle hizmet süresi 25 yıl olan öğretmen, polis, din görevlisinin emekli aylığındaki artış en az 1150 lira olacak. Peki, 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek? İşte detaylar!

Memur ve emekliye 1.150 TL ek zam daha geliyor! Maaş ve ikramiyelerde yüzde 25 oranında artış müjdesi! Tarih kesinleşti... Çok sayıda kişiyi ilgilendirecek olan 3600 ek göstergeye ilişkin olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika açıklamada bulundu. Bakan Bilgin "Mayıs ayında 3600 ek gösterge Meclis'e gelebilir. Kurumlar arası teknik çalışmalar devam ediyor. Tahmin ediyorum şubat ayında bir açıklama yapılır." açıklamalarına yer verdi. Peki, 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor? İşte merak edilenler!

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca kişinin maaşını etkileyecek ek gösterge ile ilgili çalışmalar hızlandı. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili açıklamalar art arda geliyor.

BİN 150 TL EK ZAM DAHA GELİYOR

Yeni düzenlemeyle hizmet süresi 25 yıl olan öğretmen, polis, din görevlisinin emekli aylığındaki artış en az 1150 lira, emekli ikramiyesi de yaklaşık 37 bin lira artacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. 3600 Ek Göstergeye ilişkin açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Diğer bakanlıklarla ilgili çalışmalarımızı başlattık, bitireceğiz. Mayıs'ta Mecliste. Taraflarla, kurumlar arası görüşme ve teknik çalışma yapılıyor. Şubat'ta falan konuyla ilgili bir açıklama yapılabilir. 3600'ü Mayıs'ta meclise intikal ettireceğiz" diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar