Memur ve emekliler maaş farklarını ne zaman alacak? İşte herkesin beklediği o tarihler

Memur ve emekliler maaş farklarını  ne zaman alacak? İşte herkesin beklediği o tarihler
Maaş zamları farklarının yatırılacağı tarih memurlar ve emeklilerin gündeminde bulunuyor. Emekli maaşlarına memur maaşlarına yapılacak zam oranı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Memur ve emekli maaş zam farklarının ödeneceği tarih merak konusuydu. İşte emekli ve memurun maaş farklarının yatacağı o tarih.

Emekli maaş zammı ve memur maaşı zammı farklarının verileceği zaman ile ilgili ayrıntılar bireyler tarafından merak ediliyor. Emekli maaşı en düşük 2500 TL oldu ve memurlara yüzde 30.5 yapıldı. Peki memur maaş farkı yattı mı? 2022 yılı emekli maaş farkları ne zaman verilecek?

NE ZAMAN YATACAK?

Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşı 25-28 Ocak tarihleri arasında ödenecek. SSK emeklilerinin zamlı maaşı 17-26 Ocak tarihleri arasında verilecek.

MEMUR MAAŞI FARKI YATTI MI?

Meclis'te görüşmeleri süren, memur ve emekliye ek zammı içeren teklifin; oluşan zam farklarının 15 Ocak'ta yatırılması için bu hafta yasalaşması gerekiyordu. Ancak teklifin kalan 8 maddesinin görüşmeleri 18 Ocak Salı gününe bırakıldığı için, maaş zammı farklarının 15 Ocak'ta yatırılıp yatırılmayacağı merak konusu oldu. 

AKP'li yetkililer, maaş bordrolarının dün kesildiğini belirterek, "Eğer düzenleme çarşamba günü Genel Kurul'da kabul edilseydi farklar 15 Ocak'a yetişecekti. Eğer teklif bugün (dün) yasalaşsaydı gece ek bordro ile yine yetiştirilebilecekti. Ancak görüşmeler salı gününe kaldığı için memur ve emekli maaş zammı farkları 15 Ocak'a yetişmeyecek" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar