Memur ve emekli zammı tablosunu canlı yayında açıkladı! İşte merakla beklenen rakamlar...

Memur ve emekli zammı tablosunu canlı yayında açıkladı! İşte merakla beklenen rakamlar...
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya canlı yayında milyonlarca memur ve emeklinin beklediği enflasyon zammının maaşlara yansımasını açıkladı.

ZAM TABLOSUNU CANLI YAYINDA AÇIKLADI! İŞTE MERAKLA BEKLENEN RAKAMLAR...

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği enflasyon zammı büyük oranda belli oldu. TÜİK''in açıkladığı yılın 5 aylık enflasyon oranı yüzde 35,64 oldu. 4 Temmuz''da açıklanacak olan enflasyon rakamlarıyla birlikte bu rakam kesinleşmiş olacak. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, CNN Türk canlı yayınında olası rakamları açıkladı. 

Kaya konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"4 Temmuz tarihinde TÜİK enflasyon rakamlarını açıklamış olacak. TÜİK''in açıklamış olduğu enflasyon rakamlarına göre 5 aylık enflasyonumuz yüzde 34,69'' geldi. Merkez Bankası''nın Haziran ayı enflasyon tahmini de 3,75 olarak belirtildi. Bu rakamlar toplandığında ise yüzde 38,44''lük bir enflasyon rakamına ulaşmış olacağız. Yani bu 2022 yılının birinci 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon farkı... Bu enflasyon farklarının açıklanması diğer bir ifadeyle Memur maaşlarını, işçi ve Bağkur emeklilerinin maaşlarını da etkilemiş olacak.

İŞTE OLASI ZAMLI MAAŞLAR!

En düşük emekli memurumuz 4 bin 269 lira alıyor. Eğer enflasyon rakamı yüzde 38,44 ulaşırsa en düşük memur maaşı 5 bin 910 lira olacak. En düşük memurumuz şu an 6249 lira maaş alırken ikinci 6 aylı dönemde maaşı 8 bin 651 liraya yükselmiş olacak. 2000 öncesi en düşük işçi emeklisi 3 bin 269 lira alırken gelecek olan enflasyon farkıyla beraber 4 bin 525 liraya yükselmiş olacak.

Yine en düşük Bağkur emeklimizin maaşı ise 2500 liradan 3461 liraya yükselecek. 4 Temmuz''dan itibaren enflasyon rakamları belli olacak. Böylece memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli olacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar