Memur, emekli ve tüm çalışanları ilgilendiriyor! Temmuz ayı maaş zammı tablosu açıklandı

Memur, emekli ve tüm çalışanları ilgilendiriyor! Temmuz ayı maaş zammı tablosu açıklandı
Uzun bir süredir, memur, emekli ve işçilerin beklediği Temmuz zammı için rakamlar yavaş yavaş netleşiyor. Yapılan açıklamalar ve aktarılan enflasyon rakamları ile maaşlarda yaşanacak değişim az çok belli oldu. İşte detaylar...

TEMMUZ ZAMMI MAAŞ TABLOSU AÇIKLANDI!

Memur, emekli ve tüm çalışanlar alacağı zammın açıklanacağı Temmuz için geri sayım başladı.

Açıklanan enflasyon oranlarının ardından yapılacak zam oranları netlik kazanıyor. Özel sektör çalışanları artan hayat pahalılığı nedeniyle kendi maaşlarına da zam yapılmasını talep ediyor. Özellikle asgari ücret ile çalışanlar 2022 başında yapılan yüksek zam miktarına rağmen yılın ikinci yarısında alım güçlerinin düşmesi nedeniyle asgari ücrete ikinci zam yapılmasını istiyor.

Hürriyet gazetesinden Ahmet Karabıyık bugünkü köşesinden asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili detayları yazdı. İşte net asgari ücret ile ilgili detaylar...

Asgari ücrete zam Milyonlarca çalışanı kapsıyor, net asgari ücret 6.000 TL...

Tabloda 4 farklı olası asgari ücret için; ‘net ücret’, ‘brüt ücret’ ve ‘işveren maliyeti’ kalemleri görülebilir.

ÖRNEK HESAPLAMA

Örneğin; asgari ücret net 5 bin 750 lira olarak açıklanırsa, bu ücrete karşılık işverenin üstleneceği maliyet 7 bin 949 lira olarak gerçekleşecek. Net ücretteki artış (1.497 TL) bu durumda yüzde 35 olarak gerçekleşmiş olacak.

Brüt ücret (6 bin 765 lira) üzerinden kesilecek sigorta primleri (1.015 TL) sonrası net ücret 5 bin 750 lira olarak kesinleşmiş olacak. 2022 Ocak ayından itibaren asgari ücretten gelir vergisi ve damga vergisi kesilmediğinden, brüt ücretten yalnızca işçi sigorta primleri (SGK primi ve işsizlik sigortası primi) kesilerek net ücret hesaplanacak.

İKTİDARDAN AÇIKLAMA

AKP iktidarı tarafından yapılan açıklamalar, 3 milyondan fazla asgari ücretlinin maaşlarına ek zam yapılmasının planlandığını ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguladı.

Yaptığı son açıklamasında Erdoğan, "Son 20 yılda asgari ücreti enflasyondan arındırılmış haliyle yüzde 200''e yakın artırdık. Aynı şekilde bu tuzaklarla uğraşmasaydık insanlarımızın gelir seviyelerini de iki katına çıkarmış olacaktık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar