Memleketin her yerinden "cezasızlık" haberleri geliyor: Biz fakiriz diye...

Memleketin her yerinden "cezasızlık" haberleri geliyor: Biz fakiriz diye...
Kilis’te 15 yaşındayken sistematik cinsel istismara uğraması sonucu doğum yaptığı iddia edilen kız çocuğunun babası, “Ben fakir, karşı taraf zengin olduğu için kızıma tecavüz edeni 12 gün sonra cezaevinden çıkardılar” diyerek isyan etti.

Kilis'te henüz 15 yaşındayken iki yıl önce tecavüze uğrayan genç kızın yaşadığı mağduriyetine dair yeni bilgiler ortaya çıktı. CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, ortaya çıkardığı skandalın ardından bugün aileyle bir kez daha görüştü.

Genç kızın babası Şiho Özdemir, seslerinin duyulmasını istediklerini belirterek yaşadıklarını kameraya anlattı. Baba Şiho Özdemir, "Biz fakir, karşı taraf zengin diye saldırgan serbest kaldı" ifadesini kullandı.

Yarkadaş, Özdemir ailesi ile yaptığı konuşmayı ve videoyu Twitter hesabında paylaşarak kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Barış Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

İşte adaletsizliğe isyan eden Kilisli Şiho Özdemir'in feryadı: "Ben FAKİR, karşı taraf ZENGİN olduğu için kızıma tecavüz eden şahsı 12 gün sonra cezaevinden çıkardılar."

Kızı iki yıl önce 15 yaşındayken tecavüze uğrayan baba Şiho Özdemir'in kardeşi yolladı bu videoyu...


Kilis Musabeyli'de yaşanan dramı iki gün önce yazmıştım. Bu sabah, iki yıl önce tecavüze uğrayan ve daha sonra da korktuğu için ilişkiye devam ettiğini söyleyen, 15 gün önce de doğum yapan EÖ'nün amcası ile konuştum. Amca Mehmet Özdemir de kardeşi gibi adaletsizliğe isyan ediyor.

Amca Özdemir, "Yeğenimiz iki yıl önce tecavüze uğramış. İfadeleri açık. Jandarmaya üç kez ifade verdi. İki yıl önce tecavüze uğradığını söyledi. Korktuğu için ilişkiyi sürdürdüğünü söyledi. Jandarma zanlıyı gözaltına aldı. Mahkeme tutukladı. Deliller toplanırken, saldırgan sadece 12 gün cezaevinde kaldı. Savcının tahliye talebi üzerine de serbest bırakıldı" dedi.

Mehmet Özdemir şunu da ekledi: "İtiraz süresi yedi gün olduğu halde, savcı 10 gün sonra yapılan itirazı işleme koyuyor ve tahliye istiyor. Mahkeme de kabul ediyor bırakıyor."

Amca Özdemir devam ediyor anlatmaya: "Biz tahliye kararını duyunca savcının yanına gittik. 'Her şey ortadayken ve sanık suçunu kabul etmişken nasıl tahliye istersiniz?' diye sorduk. Savcı bizi adeta adliyeden kovdu. 'Mahkeme bıraktı, gidin onlarla konuşun' diye kızdı. Biz ise derdimizi bile anlatamadık. Barış Bey, ortada bir tecavüz, mağdur olan yeğenimiz ve bir bebek var. Biz devletimizden adalet istiyoruz. Sanık maddi olarak güçlü diye elimizden birşey gelmiyor. Siz bu olayı duyurdunuz. Ne olur peşini bırakmayın. Kızın babası ağabeyim fakir bir insan. Avukatımız Halil İbrahim Bey elinden geleni yapıyor. Ama gücümüz yetmiyor. Devletinize sesleniyorum. Yeğenimiz tecavüze uğradı. Biz adalet istiyoruz. Sanık kayıp. Cezaevinden çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Akrabaları kıza gelip şikayetten vazgeçmesini istemiş..."

Burada kısaca özetlediğim adaletsizlik, Türkiye'nin acı ve rutin bir gerçeğine dönüştü... KİLİS'te genç bir kız mağdur, ailesi çaresiz, adalet kurumları ise işlevsiz... Türkiye ne yazık ki; cezasızlık cenderesine giren ve mağdurların her gün arttığı bir ülke oldu. Yazık...

1-030.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar