Melih Altınok ve Cemil Barlas'tan kadın cinayetleriyle ilgili tepki toplayan sözler

Melih Altınok ve Cemil Barlas'tan kadın cinayetleriyle ilgili tepki toplayan sözler
Sabah yazarı Melih Altınok'un bugünkü köşe yazısında kadın cinayetleriyle ilgili ifadeleri dikkat çekti. Ayrıca Altınok'un sosyal medya paylaşımı ve Cemil Barlas'ın "Ölen biz, yaygara yapan onlar" sözleri de büyük tepki topladı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah yazarı Melin Altınok, bugünkü köşe yazısına kadına şiddet olaylarını taşıdı.

İşlenen cinayetleri erkeklik kimliğine bağlamanın cinsiyetçi bir yaklaşım olduğunu iddia eden Altınok, bu yorumları 'Goygoyculuk' olarak değerlendirdi.

Melih Altınok, kadına şiddet olaylarının cinsiyetten daha baskın sorunlardan kaynaklandığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

'GOYCOYCULUĞA GÜN DOĞDU'

"Bu önemli sorunla ilgili bir arpa boyu yol alamamamızın ve sözünü ettiğim goygoyculuğa gün doğmasının nedeni ise, tartışmayı domine eden profesyonellerin 'Erkeklerin erkekliklerinden ötürü kadınları öldürdüğüne' dair önermeyi dayatmaları.

Oysa bu söylem cinsiyetçi bir yaklaşım olduğu kadar, şiddetin gerçek motivasyonlarını da örtülüyor.

Aynı zamanda özcü de. Çünkü kadına, erkeğe, bebeğe, yaşlıya, hayvana karşı şiddetin cinsiyetten daha baskın sorunlardan kaynaklandığı bilimsel olarak ortada.

Vatan'ı bir otel odasında öldüren katilin kadın olmasına yapılan vurguları da aynı şaşkınlıkla okudum. Zira bu cinayette de katilin cinsiyetinden öte motivasyonunun olduğu ortada. Biraz ciddiyet."

'EŞİ HÜSEYİN BEY'E SABIR DİLİYORUM'

Altınok, bir televizyon programında kendisini eleştiren Kezban Hatemi için de şunları söyledi:

"Telefonu kapattıktan sonra benden ismimle değil 'erkek' diye bahsedildiğini tebessüm ederek izlediğim programda Kezban Hatemi'nin ağzından çıkan şu sözler hâlâ kulaklarımda çınlıyor:

'Sorunu çıkartan da erkek, savaşı çıkartan da erkek, her türlü musibeti başımıza getiren de erkek!!! Dolayısıyla kadınlar bu dünyayı düzeltecek. Bu kadar basit. Melih'e söyleyelim. Savaşta mı ölmüş, erkekler erkekleri öldürmüş.'

Ne diyeyim, Allah eşi Hüseyin Bey'e sabır versin."

'ÖLEN BİZ, YAYGARAYI YAPANLAR ONLAR'

Sabah yazarı Melih Altınok'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım da büyük tepki topladı.

Altınok, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda BM verilerine göre öldürülen her 10 kişiden 8'inin erkek olduğunu iddia etti.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen bir diğer gazeteci Cemil Barlas'ın da Altınok'un bu paylaşımına "Ölen biz, yaygarayı yapan onlar" ifadeleri ile cevap vermesi dikkat çekti.

69296547-591897251344830-259379818104094720-n.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar