Mehmetçiğe eylem hazırlığındaydılar! Etkisiz hale getirildiler

Mehmetçiğe eylem hazırlığındaydılar! Etkisiz hale getirildiler
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki Mangeş köyü kırsalında gerçekleştirdiği ortak operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirilmişti. Operasyonun detayları ortaya çıktı.

Mehmetçiğe eylem hazırlığındaydılar...

MİT ve TSK'nın 24 Mayıs'ta 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonunun detayları ortaya çıktı. Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerden 1'inin, 'terörden arananlar' listesindeki gri kategoride yer alan, 'Zagros' kod adlı Selahattin Dede, 2'sinin de 'Dilgeş' kod adlı Mehmet Emin Alkaş ve İran uyruklu 'Dara Beritan' kod adlı Babek Ebdilselendeci olduğu belirlendi.

pence-simsek-operasyonunda-teror-eylemine-mit-engeli-5365-dhaphoto9.jpg

Diğer teröristin kimliği ise cesedinin teşhis edilemeyecek durumda olması nedeniyle tespit edilemedi.

MEHMETÇİĞE EYLEM İÇİN YOLA ÇIKMIŞLAR

Operasyon, gri kategoride aranan Selahattin Dede ve beraberindeki örgüt mensuplarının, Suriye’den Irak'a geçeceği istihbaratının MİT tarafından alınması üzerine başlatıldı. Selahattin Dede, Suriye’de adım adım takibe alındı. Sahadaki ajanlar aracılığıyla takibi derinleştiren MİT, Selahattin Dede ve beraberindeki grubun 'Pençe-Şimşek' operasyonunu yürüten Mehmetçiğe yönelik eylem gerçekleştirmek amacıyla 19 Mayıs'ta Suriye'den ayrıldıklarını belirledi. (DHA)

pence-simsek-operasyonunda-teror-eylemine-mit-engeli-5365-dhaphoto1.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar