Mehmet Tevfik Göksu ile Murat Ongun'u karşı karşıya getiren tartışma: Kim yalan söylüyor?

Mehmet Tevfik Göksu ile Murat Ongun'u karşı karşıya getiren tartışma: Kim yalan söylüyor?
İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'nun, İBB Sözcüsü Murat Ongun hakkında yaptığı "yalancı" açıklaması, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, CNN Türk'te yayınlanan Ne Oluyor programına konuk oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde istihdam polemiği hakkında konuşan Göksu, 13 bin belediye çalışanının işten atıldığını ve kendilerinin hazırladığı soru önergelerine yanıt verilmediğini belirtti:

"13 BİN KİŞİYİ EKMEĞİNDEN ETTİLER"

"Ne demişti CHP Genel Başkanı 'Namus sözü veriyorum bir kişiyi bile atmayacağım' demişti. 13 bin kişiyi aşından, işinden, ekmeğinden etmişsiniz. Bu bir istatistik rakamı değil ya. Belediye Başkanı ne dedi 'Ben sosyal demokratım, biz insanların ekmeğiyle oynar mıyız'.  E buyur bu ne?!

Ben söylediğim sözlerimin arkasındayım, yürekleri yetiyorsa biz İstanbul halkı adına mecliste denetim görevimizi yapıyoruz. İstanbul meclisinde şu soruları kaç kişi aldınız, kaç kişiyi attınız diye her ay soru soruyoruz. Bu sorulara yürekleri yetiyorsa, hodri meydan buradayız. Öyle kapalı kapılar ardından, arkadan birilerinin verdiği notlarla değil, çıkarlar açıklarlar. "

"MURAT ONGUN MAHKEME KARARIYLA YALANCI İLAN EDİLDİ"

Programın moderatörü Göksu Öngören Özgür, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un sosyal medyadan CNN Türk canlı yayınına bağlanamadığını ve Göksu'nun iddialarına yanıt vermenin çok kolay olduğunu belirttiğini söyledi. Bunun üzerine Mehmet Tevfik Göksu, "Ben sadece şunu söylerim, o ismi geçen arkadaş mahkeme kararıyla Türkiye'de yalancılığı tescil edilmiştir. Fazilet Durağında mahkeme kararıyla yalancılığı tescillenmiş bir belediyenin çalışanıyla ilgili söyleyecek bir şey yok. Bizim sözcü, danışman arkadaşlarımız gerekli cevabı kendisine verir." dedi.

"HODRİ MEYDAN"

Mehmet Tevfik Göksu, canlı yayın arasında da sosyal medya hesabı Twitter'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na meydan okuyan bir tweet attı:

"Mecliste sorduğumuz sorulara cevap veremeyen Sayın İBB Başkanı eğer yüreği yetiyorsa ve İstanbul adına söyleyecek sözü varsa buyursun gelsin. Kendi belirleyeceği kanalda ve gazetecilerle oturup İstanbul'u konuşalım. Hodri meydan"

MURAT ONGUN: MAHKEME KARARI VARSA İSTİFA EDECEĞİM

Göksu'nun açıklamasına Murat Ongun'dan yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ongun, şu ifadeleri kullandı:

"Tevfik Göksu bu akşam CNN Türk'te 'Murat Ongun mahkeme kararı ile yalancı ilan edilmiştir' dedi. Mahkeme kararı varsa ben istifa edeceğim, yoksa Tevfik Göksu'yu istifaya davet ediyor ve meydan okuyorum. (Danıştay kararı elimde, düşünerek hareket ediniz lütfen"

tevfik-1.jpgmurat-1.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar