CNN Türk'ün "uzay bilimleri" yorumcuları dikkat çekti... Elon Musk sakın duymasın!

CNN Türk'ün "uzay bilimleri" yorumcuları dikkat çekti... Elon Musk sakın duymasın!
SpaceX, uzaya ilk defa insanlı uçuş gerçekleştirirken, tarihte ilk kez özel bir şirket uzaya insan yollamış oldu. Konuya ilişkin Mehmet Metiner'in yorumu ise dikkat çekti.

HABER MERKEZİ-GÜNBOYU

Tarihte ilk kez özel bir şirket uzaya insan gönderdi. Elon Musk tarafından kurulan SpaceX'in "Crew Dragon" isimli uzay mekiğiyle ilk insanlı uçuş denemesi gerçekleştirildi. 27 Mayıs'ta yapılması planlanan fırlatma işlemi hava şartları nedeniyle gerçekleştirilememişti. 

SpaceX, bu başarılı fırlatma ile uzaya ilk defa insanlı uçuş gerçekleştirirken, tarihte ilk kez özel bir şirket uzaya insan yollamış oldu.

Uçuş denemesi tüm dünya tarafından korona virüsü salgınına rağmen ilgiyle takip edilirken, Financial Times, New York Times, Bild, Le Monde, La Repubblica gibi dünyanın önde gelen gazeteleri de tarihi olayı "Musk tarih yazdı" başlığıyla okurlarına duyurdu.  

'BİR ORASI KALMIŞTI'

SpaceX'in uçuş denemesi dünyada büyük ilgiyle takip edilirken konu Türkiye'de de gündemdeydi. 

CNN Türk kanalında Semiha Şahin'in moderatörlüğü'nde AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ve Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ancak Mehmet Metiner, SpaceX'in uçuş denemesini ABD'nin "Daha fazla hükmetmesi" olarak açıklayarak "Daha fazla zulmetme araçları bunlar" ifadelerini kullandı.

Metiner'in açıklaması üzerine Hakan Bayrakçı, "Bundan yüz yıl sonrayı düşün, 500 yıl sonrayı düşün, iki bin yıl sonrayı düşün. İnsanlık için uzayda var olmak çok önemli bir şey" olarak durumu anlatmaya çalışsa da Metiner, "Ben bugünle ilgiliyim. 500 yıl sonrasını ne yapayım? Nereden biliyorsun 500 yıl sonrasını? Bir uzayı talan etmediğimiz kalmıştı. Şimdi orayı da talan edeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Metin Özkan da konuya ilişkin "Dünyada o kadar mesele varken ne gerek var. Gerçi adamın parası varsa ne diyelim" açıklamasını yaptı.

İşte o görüntüler: 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar