Mehmet Metiner'den Hakan Bayrakçı'ya sert sözler: Bir daha bu kadar...

Mehmet Metiner'den Hakan Bayrakçı'ya sert sözler: Bir daha bu kadar...
SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seçimlerinin ikinci turuna ilişkin paylaştığı anketin ardından seçim sonuçları açıklanınca Mehmet Metiner sert tepki gösterdi. Mehmet Metiner, Hakan Bayrakçı'ya yönelik "Bir daha bu kadar iddialı ve keskin konuşma" dedi.

HABER MERKEZİ-GÜNBOYU

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seçimlerinin ikinci turuna ilişkin paylaştığı anketin ardından AKP'li Mehmet Metiner'den sert bir açıklama geldi. 

"AKINCI KAZANCAK" DEMİŞTİ

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, 17 Ekim'de paylaştığı anket sonucuna göre yüzde 53.3 ile Mustafa Akıncı'nın KKKTC Cumhurbaşkanı seçileceğini açıklamıştı. Bayrakçı'nın açıkladığı SONAR anketine göre Ersin Tatar ise yüzde 46.7 oy alıyordu. 

Bayrakçı, paylaştığı anket sonucu için de bir not yazarak "Seçime katılma oranı, bu bulguları, % 2.8’lik farklarla etkileyebilir" ifadelerini kullanmıştı.

hakan-bayrakci-anket.jpg

ERSİN TATAR KAZANDI

KKTC'de geçtiğimiz hafta ilk turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde halk dün ikinci tur için yeniden sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 51,74 oyla Ersin Tatar kazandı. Tatar'ın rakibi Musta Akıncı ise oyların yüzde 48,26'sını aldı.

METİNER'DEN BAYRAKÇI'YA SERT SÖZLER

KKTC'de resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından Mehmet Metiner, Hakan Bayrakçı'ya sert ifadelerle yüklendi. Günboyu'nda yer alan habere göre; AKP'li Mehmet Metiner, "Kıbrıs seçimlerinin ikinci turu için fena halde yanıldın" ifadelerini kullandı.

Metiner yaptığı açıklamada "Sevgili dostum Hakan Bayrakçı Kıbrıs seçimlerinin ikinci turu için fena halde yanıldın. Bir dost tavsiyesidir: Bir daha bu kadar iddialı ve keskin konuşma! 'Hile' iddialarını da sakın ağzına gelme! 'Hile olmasaydı dediğim sonuç çıkardı!' algısı oluşturacak sözlerden kaçın!" dedi. 

metiner-tweet-004.jpg

CANLI YAYINDA TARTIŞTILAR

Geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programı Mehmet Metiner ile Hakan Bayrakçı gerilimine sahne olmuştu. 

Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu kararının yerel mahkeme tarafından tanınmaması üzerine "Bu karar diyor ki AYM 'hava gazıdır'" sözleri üzerine öfkelenen AKP'li Mehmet Metiner, "Öyle şey mi olur ya? Yanlış cümleler kullanıyorsun" diye yanıt vermiş, ikili arasında kısa süreli gerginlik yaşanmıştı.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar