Mehmet Başaran: Cumhuriyetin temeline dinamit koyduracak değiliz

Mehmet Başaran: Cumhuriyetin temeline dinamit koyduracak değiliz
İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın tüm Türkiye’de geniş tepkilere neden olan sözlerine karşı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GÜNBOYU – MEHMET AKYOL

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın geniş kesimlerden tepki çeken açıklamalarına yanıt verdi.

“Türk milleti, Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirip emperyalizmi Anadolu’dan kovduğu zaman, her inançtan yurttaşın huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği yeni bir ülkenin, Cumhuriyet fikrinin de ete kemiğe bürünmesi için büyük bir mücadeleyi gerçekleştirmiş oldu” diyen Başaran, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

Laiklik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan modern Türkiye Cumhuriyeti’nin mihenk taşıdır, oynatmaya hiçbir gafilin gücü yetmez. Sayın Cumhurbaşkanı dış güçler arıyorsa Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan başlayabilir. Keza bu ülkeye, bu millete en büyük düşmanlığı laikliği ortadan kaldırarak ülkeyi iç çatışmalara sokmak isteyenler yapıyor. Laiklikten bir adım geri atmayacağız.

TÜRK MİLLETİ VE İYİ PARTİ LAİKLİĞE SAHİP ÇIKACAK

AKP’nin seçimlere kadar olan sayılı günlerinde 85 milyonun açlığını ve yoksulluğunu görmemek için, kendisine destek veren küçük bir grup militanı hoş tutmayı sağlamak için attığı adımlara da geçit verecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline dinamit koydurtacak değiliz. Laikliğe Türk Milleti ve İYİ Parti sahip çıkacak. Hodri meydan!’

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar