Mehmet Ali Ağca’yı hatırlatan şok gelişme!  Papa'ya 3 kurşunlu tehdit

Mehmet Ali Ağca’yı hatırlatan şok gelişme!  Papa'ya 3 kurşunlu tehdit
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'e içinde 3 adet kurşun olan bir mektup gönderildi. Vatikan’dan henüz bir açıklama yapılmazken, Mehmet Ali Ağca'nın Papa 2. Jean Paul'a suikast girişimini hatırlattı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’e içinde üç adet kurşun bulunan mektup yollandı. İtalya’nın Milano kentinde soruşturma açıldı.

Milano’nun banliyölerinden birindeki postanede paket ve zarfları ayıran çalışanlar içinde kurşun olduğu anşılan mektuba el koydu. Durumu yetkililere bildirdi.

Milano’da soruşturma başlatan savcılık, Fransa’dan yollanan zarfın üzerine elyazısıyla adresin -Papa, Vatikan, Aziz Petrus Meydanı, Roma- yazıldığını, içinde kurşun ve Vatikan’ın mali işleriyle ilgili bir mesaj olduğu açıklandı. Vatikan’dan henüz bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Ali Ağca, 1 Şubat 1979'da Milliyet gazetesi başyazarı Abdi İpekçi'ye düzenlenen suikastın tetikçisi olarak, olaydan 5 ay sonra 25 Haziran 1979'da yakalanıp Maltepe Askeri Cezaevi'ne konulmuştu. Cezaevinden 6 ay sonra 23 Kasım 1979'da kaçmıştı. 13 Mayıs 1981'de II. Ioannes Paulus'a suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca'nın suikast soruşturması boyunca 128 kez ifadesi alınmıştı. 22 Mart 1986'da İtalya'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Vurulmasından 4 gün sonra kendisini vuranı affettiğini bildiren II. Ioannes Paulus, Ağca'yı 27 Aralık 1983'te bizzat İtalyan cezaevinde ziyaret etmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar