Mehmet Ağar Süleyman Soylu'dan özür diledi 

Mehmet Ağar Süleyman Soylu'dan özür diledi 
Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Sözcü TV’de açıklamalarda bulundu.

Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" diyen Mehmet Ağar sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi.

Sözcü TV'de Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtlayan Ağar, eleştirilerin tümüne hak verdiğini söyledi. "Olayın kızgınlığından bir sürç-i lisan söz konusu. Emniyet teşkilatı mensupları çok değerli arkadaşlarımız. Bugün Türkiye'de organize suç örgütlerine nefes aldırmıyorlar. Benim bu tabiri kullanam fevkalade yanlıştır. Özellikle Sayın İçişleri Bakanı, gerçekten kendisini takdirle takip ediyorum. Fevkalede başarılı bir görev sürecini devam ettiriyor" diyen Ağar, şöyle devam etti:

 "Devlet her konuda terörle mücadele olsun, organize suçlar olsun her konuda olaya hakim. O bir kızgınlıkla ağzımızdan çıkan bir söz oldu. Saygı Bey'i de aradım. Kalem namusu olan bir gazeteci, bu konuyu fevkalade uygun bir şekilde aktardı. Kusur benim, bütün meslektaşlarımdan kalben özür diliyorum. Sayın Bakan'ın liderliğinde, öncülüğünde cansiparene bir mücadele sergiliyorlar. Bu emeği görmezden gelmek, hele benim için asla söz konusu olmaz. Hatam budur, ben de bunu kabul ediyorum."

Ağar, Aktaş'ın "Sedat Peker'in yaptığı açıklamalar var, adınız da sıklıkla geçiyor" şeklindeki ifadesi üzerine de "Bu şahısla benim muhatap olmam söz konusu değildir. Liderlik falan, kolay iş değildir. Mensubudur diyelim. Bu konuda söyledim, benim dokunulmazlığım yok bir şeyim yok. Devlet her türlü araştırmayı yapar. Kendisinin bu sözleri üzerine bayram sonu avukatım vasıtasıyla yargıda gerekli müracatlar yapılacaktır. Yüreği yeten gelir Türkiye'ye, bu konuda hesabı alır. Avukatlar gerekli girişimleri yargı nezdinde yapacaklardır" diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar