Mehmet Ağar için beraat kararı

Mehmet Ağar için beraat kararı
Aralarında eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ile "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da bulunduğu 19 sanık hakkında 19 faili meçhul cinayete ilişkin açıklan davada karar açıklandı.

1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayete ilişkin, aralarında eski İçişleri Bakanı ve  Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ile "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da bulunduğu 19 sanık hakkında karar açıklandı.

Dava Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, faili meçhul cinayetler davasında 17 cinayet yönünden aralarında Mehmet Ağar’ın da bulunduğu 17 sanığın beraatına karar verdi. Mahkeme, Lazem Esmaeılı ve Asker Smıtko cinayetleri yönünden ise “Yeşil” kod isimli Mahmut Yıldırım’ın ifadesinin alınmadığı gerekçesiyle Mehmet Ağar dahil bazı sanıkların dosyasının ayrılmasına hükmetti.

Karar öncesinde savcı mütalaasında da 17 sanığın beraatini talep ederken, “Yeşil” kod isimli Mahmut Yıldırım hakkında dosyanın ayrılmasına, sanık Ahmet Demirel hakkındaki dosyanın ise öldüğü gerekçesiyle düşürülmesini istemişti.

Duruşmaya hiçbir sanık katılmazken, mahkeme heyeti beraat kararını, “dosyada hiçbir delil yok” diyerek açıkladı ve müdahil avukatların bu yöndeki hiçbir itirazını dikkate almadı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar