Denizli AKUT Başkanı yangın noktasındaki son durumu anlattı! "Kabus gibi hakikaten"

Denizli AKUT Başkanı yangın noktasındaki son durumu anlattı! "Kabus gibi hakikaten"
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mazı’daki yangın söndürme çalışmalarına ilişkin son bilgileri paylaşan Denizli AKUT Başkanı Cengizhan Öztürk, “korku filmi platosu gibi” dedi.

Muğla'nın Milas ilçesi Beyciler mahallesinde cumartesi günü başlayan yangın etkisini arttırarak, Bodrum’un Mazı mahallesine de sıçradı.

Bölgedeki yangın söndürme çalışmalarında yer alan Denizli AKUT Başkanı Cengizhan Öztürk, son durum hakkında bilgi verdi. Durumun çok kötü olduğunu belirten Öztürk, Mazı’nın tahliye edildiğini hatırlatarak, “Korku filmi platosu gibi.” dedi.

Vatandaşların alevleri söndürmek için koşturduğunu aktaran Öztürk, “Uçak olmaması bu işin bu noktaya gelmesinin yüzde 80 nedeni. Helikopter de yeterli değil. Bir yerde 2 tane helikopter çalışıyor. Tamam diyorsun, toparlandı. Ancak bir bakıyorsun yok. Çünkü başka bir yerde yangın çıkmış, bu sefer almış oraya gitmiş. Kabus gibi hakikaten.” diye konuştu.

Yardıma ihtiyaç duyulmadığını da vurgulayan Öztürk, insan gücünün yeterli olduğunu ve yüzlerce insanın Mumcular’ın girişinde beklediğini kaydetti.

Sosyal medyada paylaşılan dramatik mesajlara dikkat edilmemesi gerektiğini belirten Öztürk, en büyük ihtiyaçlarının ise ‘su’ olduğunu söyledi.

Öztürk, işlerin toparlanmasının ardından ortaya çıkan mağduriyetlerin çözümü ve bölgenin yeniden ağaçlandırılması gibi başlıklarda çok çalışılması gerekileceğini de sözlerine ekledi. (Yeniçağ)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar