Maymun çiçeği virüsünün Belçika'daki kaynağı bulundu

Maymun çiçeği virüsünün Belçika'daki kaynağı bulundu
Dünya genelinde yayılmayı sürdüren maymun çiçeği virüsü İsrail'e de sıçradı. İsrail'de ilk maymun çiçeği virüsü vakası tespit edildi. Virüsle ilgili dikkat çekici bir diğer bilgi de Belçika'dan geldi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜNÜN BELÇİKA'DAKİ KAYNAĞI BULUNDU

 
Şimdiye kadar İngiltere, İspanya, Portekiz, ABD, Kanada, İsveç, İtalya, Fransa, Belçika, Almanya ve Avustralya’da görülen maymun çiçeği virüsü, İsrail’de 1 kişide tespit edildi. İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki bir hastane tarafından yapılan açıklamada, yakın zamanda Avrupa’ya seyahat eden 30 yaşlarında bir adamın maymun çiçeği virüsü belirtileri göstererek acil servise geldiği belirtildi. Hastanın karantinaya alındığı açıklanırken, durumunun iyi olduğu ifade edildi.
 
Dünya Sağlık Örgütü daha önce yaptığı açıklamada, hastalığın semptomlarının "klinik olarak daha az şiddetli olmasına rağmen, geçmişte çiçek hastalarında görülenlere çok benzer olduğunu” ifade etmişti. 
 

BELÇİKA''DA ''FETİŞ FESTİVALİ''NDEN YAYILMIŞ

Belçika''da maymun çiçeği virüsünün Antwerp kentinde düzenlenen Darklands adlı "fetiş festivalinden" yayıldığı ortaya çıktı. Virüsün Antwerp kentinde düzenlenen Darklands adlı "fetiş festivalinden" yayıldığı, gelen son bilgiler arasında.

Antwerp Tropik Sağlık Enstitüsü dün sabah saatlerinde ülkede ilk vakayı duyurmuş, kısa süre içinde ilk hastayla temaslı ikinci vakanın da teyit edileceğini bildirmişti. Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, daha sonra yaptığı açıklamada vaka sayısının 3''e çıktığını duyurdu. 5 Mayıs''ta Antwerp''te düzenlenen 4 günlük Darklands festivalinin organizatörleri ise virüsün etkinliğe yurt dışından katılan kişilerce taşındığını, Sağlık Bakanlığının da bunu doğruladığını açıkladı.

İlk olarak 7 Mayıs''ta İngiltere''de görülen maymun çiçeği virüsü son 2 haftada Avrupa''da 8 ülkeye yayıldı. Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor. (İHA -AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar