Vatandaş arasında maske gerginliği yaşanıyor: Kapalı alanlarda maske takmaya devam edilmeli mi?

Vatandaş arasında maske gerginliği yaşanıyor: Kapalı alanlarda maske takmaya devam edilmeli mi?
Vaka sayılarının hızla gerilemesi nedeniyle maske zorunluluğunu gevşeten Sağlık Bakanlığı, maskelerin yalnızca toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında takılmaya devam edileceğini açıkladı. Alınan karar sonrası otobüslerde de maskelerini çıkaran vatandaşlar ile onları uyaranlar arasında sıklıkla gerginlik yaşanıyor. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bilim Kurulu üyeleri, kapalı alanda maske takmaya devam etmenin hayati önem taşıdığı görüşünde.

TOPLU TAŞIMADA MASKE GERGİNLİĞİ: BİLİM KURULU ÜYESİ AÇIKLADI!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, vatandaşlar arasında yaşanan maske gerginliği ve kapalı alanlarda maske kullanımına ilişkin soruları yanıtladı. Sağlık Bakanlığı tarafından gevşetilen maske kuralı sonrası bazı vatandaşların toplu taşımalarda dahi maske kullanmaması diğer yolcuları tedirgin ederken, yolcular arasında sık sık gerginlikler yaşandığı görülüyor.

''HASTALIK GEÇMEDİ''

Cumhuriyet''ten Kader Çukay''ın haberine göre, Covid-19 salgınının yok olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Devlet, topluma hastalık geçti şeklinde mesajlar veriyor. Böyle yapınca insanlara ne maske taktırabilirler ne de dikkatli olmalarını bekleyebilirler. Yaz döneminde devlet virüsün unutulmasını istiyor. Maske kullanımı teşvik edilmesi gerekirken devlet tam tersini yapıyor. Vaka sayıları gerçeği yansıtmıyor. Birçok ülkede artış başladı. Bizde artış varsa da bilemeyeceğiz. Devlet virüsün unutulmasını istediği için testleri yapmak istemiyor. Ekonomi ve turizmin canlanmasını bekliyorlar” dedi.

TOPLU TAŞIMADA MASKE KULLANILMALI MI?

Prof. Dr. Tevfik Özlü de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özlü, “Toplu taşıma riskin çok yüksek olduğu bir yer. Çünkü dar ve kalabalık alan. İyi havalanan mekânlarda virüsle karşılaşsanız bile soluduğunuz virüs miktarı az olacağı için bulaşma riski az olacak. Bu bakımdan iki önemli nokta var. Birincisi, diğer kişilere bulaştırmamak adına semptomu olan kişiler maske kullanmaya devam etmeliler. İkincisi ise iyi havalandırılmayan mekânlarda herkesin maske kullanmayı sürdürmesi gerek” dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar