Masa ve sandalye yakmışlardı! Konya esnafının isyanı gittikçe büyüyor

Masa ve sandalye yakmışlardı! Konya esnafının isyanı gittikçe büyüyor
Pandemi süresinde uygulanan kısıtlamaların devam etmesiyle ekonomik olarak zor günler yaşayan kafe ve restoran sahipleri Konya Valiliği önünde toplanarak geçinemediklerini söyleyerek tepkide bulundular. Tepkide bulunan bir esnaf isyan ederek, " Ülkede korku imparatorluğu oluşturdular. Kimse gelemiyor, hakkını savunamıyor, mağduriyetini dile getiremiyor. Bıktık artık bıktık" dedi.

Pandemi süresinde uygulanan kısıtlamaların devam etmesiyle ekonomik olarak zor günler yaşayan kafe ve restoran sahipleri Konya Valiliği önünde toplandı. Daha önce masa ve sandalye yakarak, mağduriyetini dile getiren ve işletmelerinin açılmasını isteyen lokantacı esnafı, bu kez de Konya Valiliği önünde toplandı. 20 yıllık birikimlerini kaybettiklerini söyleyen esnaflar, borca battıklarını söyleyerek tepkide bulundu.

Konya'da Mevlana Meydanı yakınlarında toplanan bir grup lokantacı esnafı, geçtiğimiz hafta masa ve sandalye yakarak, tepkisini dile getirmişti. Korona yasaklarından dolayı aylarca işletmeleri kapalı kalan, bugün ise sadece paket servisi yapabilen Konya restoran ve lokantacı esnafı, bugün de Konya Valiliği önünde bir araya gelerek, Konya'da işletmelerinin açılmasını talep etti.

"EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMEYECEK DURUMDAYIZ"

Kanal42'de yer alan habere göre, Konya ve Ankara gibi nüfus yoğunluğunun daha fazla olduğu illerde lokanta ve restoranların açık, Konya'da ise yüksek risk gerekçesinden dolayı kapalı olduğunu söyleyen esnaflar, “Bu, Konya esnafına büyük bir haksızlık. Turizm etkilenmesin diye harita Antalya'da turuncu, Ankara'da turuncu Konya'ya gelince kırmızı” dedi. Her türlü kurala uyacaklarının sözünü veren esnaflar, “Tek isteğimiz adalet. Dükkânlarımızın açılmasını istiyoruz” çağrısında bulundu. Konya Valiliği önünde toplanan esnafların büyük bir kısmı, yanında çalıştırdıkları işçileri işten çıkarmak zorunda kaldıklarını, evlerine ekmek götüremez duruma geldiklerini de aktardı. Bazı esnaflar, yasaklardan dolayı iş yapamadığı gibi bir de kurallara uymadıkları gerekçesiyle cezaya çarptırıldıklarını ifade etti.

“KORKU İMPARATORLUĞU OLUŞTURDULAR”

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan'a da sitem eden esnaflar, Başkan Karamercan'a “Bugün yanımızda olmayacaksa, ne zaman olacak?” sorusunu sordu. Esnafların büyük bir sıkıntı içinde olduğunu söyleyen Yüksel Temur isimli bir esnaf, şunları söyledi: “Burada belki bugün 20-30 esnaf var ama 300-500 lokantacının hepsi mağdur. Ülkede korku imparatorluğu oluşturdular. Kimse gelemiyor, hakkını savunamıyor, mağduriyetini dile getiremiyor. Bıktık artık bıktık.”


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar