Uçak alın çağrıları yanıt bulmamıştı: Marmaris'teki yangın söndürülemiyor

Uçak alın çağrıları yanıt bulmamıştı: Marmaris'teki yangın söndürülemiyor
Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Dün akşam saat 20.02'de çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Orman yangınıyla ilgili peş peşe açıklamalar gelirken Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk, "Sabotaj şüphesi var. Sabotaj ihtimali yüzde 90." açıklamasını yaptı.

MARMARİS SÖNDÜRÜLEMİYOR! BİR YILDIR YAPILAN 'UÇAK ALIN' ÇAĞRILARI YANIT BULMADI

Muğla''nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerine ormanlık alanda çıkan yangına havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale yeniden başladı. Yangınla ilgili bölgede incelemede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''dan açıklama geldi. Öte yandan Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk yaptığı açıklamada "Sabotaj şüphesi var. Sabotaj ihtimali yüzde 90." ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

ALEVLER HIZLA YAYILDI

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda dün akşam saatlerinde saat 20.02''de henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

HAVADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Marmaris''te kızılçam ağaçlarla kaplı ormanda çıkan yangına ilk dakikalardan itibaren helikopterle sürdürülen müdahale, havanın kararmasıyla sonlandırıldı. Gece boyuncu karadan müdahalenin yapıldığı yangında, 363 araç, 39 iş makinesi görev yapıyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte de 20 helikopter ve 14 uçakla yangına müdahale edilmeye başlandı.

BAKAN KİRİŞCİ VE SOYLU''DAN AÇIKLAMA

Yangın bölgesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi önce helikopter ile havadan denetledi. Bakanlar ardından Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak’tan brifing aldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sabaha karşı yaptığı açıklamada, “Milletimize ülkemize geçmiş olsun diliyoruz. Sayın Süleyman Soylu Bakanımızla birlikte Ankara''da önce kendi merkezimizde, yangının başladığı saat 20.00''den itibaren, takip ettiğimiz hadiseyi bir yerinde görelim, inceleyelim, tespitlerimiz ona göre yapalım düşüncesiyle, önce Dalaman Havalimanına iniş yaptık. Oradan da helikopterle yangın sahası üzerinde tur yaptıktan sonra yangının olduğu yere yer araçlarıyla erişmeye çalıştık. Yaklaşık 200 hektarlık alanda meydana gelen yangın özellikle şu anda yer araçlarıyla söndürülmeye ve kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Havanın kararmasıyla birlikte maalesef hava araçlarımızı 45-50 dakika gibi helikopterimizi uçurabildik. Sabah gün ağardığında 20 tane helikopterimiz, 14 uçağımızla müdahaleye başlayacağız. Bu arada gerek arazöz, gerek dozer ve iş makinesi başta olmak üzere çok sayıda aracımızla ve de Bin 600''ün üzerinde insan kaynaklarımızla müdahalemizi sürdürüyoruz. Helikopterle yukardan izlediğimizde gördüğümüz manzara çok korkutucu ve ürkütücü bir manzara değildi. Sahada gördüklerimiz elbette yerleşim yerlerini de dikkate alarak daha dikkatli daha tedbirli olmamız gerekiyor. Şu anda arada 3,5- 4 kilometrelik bir mesafe var, yerleşim yerlerine. Yangının başladığı andan itibaren kontrol altına almaya yönelik yol açma çalışmaları da orman ekiplerimiz tarafından yürütülüyor" dedi.

SOYLU: SABOTAJ MI YOKSA DOĞAL NEDEN Mİ BUNLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Yangının çıkış nedeni hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bunlar erken değerlendirmeler. Hem emniyetimizin, hem de jandarmamızın sayın bakanımız geldikten sonra değerlendirme yaptık. Hem ormandaki arkadaşlarımız hem jandarma ve emniyetteki arkadaşlarımız değerlendirmelerini yapıyorlar. Sabotaj mı yoksa doğal neden mi bunlar değerlendiriyor" diye konuştu.

"DURUMUMUZ ÇOK DA PARLAK GÖZÜKMÜYOR"

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Twitter''dan yaptığı paylaşımda ilçedeki orman yangınına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Değerli hemşehrilerim, akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Gelişmeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz."

"En büyük olumsuzluğumuz rüzgarın oldukça şiddetli olması" diyen Oktay, "Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Ancak rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor. Gelişmeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar