Marmaris'teki orman yangını otele sıçradı

Marmaris'teki orman yangını otele sıçradı
Marmaris'in İçmeler mevkiinde çıkan orman yangını otele yerlerine sıçradı.

Marmaris'teki orman yangını otele sıçradı

Muğla''nın Marmaris ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir bölgede çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. 

Saat 16.00 sıralarında ilçe merkezindeki otogarın üst kısmında yer alan kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda orman yangını meydana geldi. Dumanları gören çevre halkı 112 Acil Çağrı Merkezi''ne ihbar yaptı. 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ediyor. İçmeler-Turunç yolu üzerinde çıkan yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Ekipleri''nin yanı sıra 5 uçak ve 7 helikopter yangına havadan müdahale ediyor. İlk ilk belirlemelere göre bir ev ve Turizm Meslek yüksekokulu binasının zarar gördüğü 3 arabanın ise yandığı 13 hanenin boşaltıldığı kaydedildi.  Yangın Marmaris''teki Uygulama Oteli''ne sıçramış durumda.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay; " Yangına müdahale sürüyor. Kısa sürede söndürüleceğini tahmin ediyorum. Yanının sıçradığı villaya da müdahale ediliyor. Yangının trafodan çıkma ihtimali bulunuyor" dedi. Marmaris Belediyesi otelde kalanların tahliye edildiğini ve şu ana kadar can kaybı yaşanmadığını açıkladı. helikopter ve uçakların su aldığı bölge deniz trafiğine kapatılırken tekne trafiği ise kontrol altında. 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar