Marmara'nın incisi Çınarcık'ta sağlık hizmetleri öksüz kaldı

Marmara'nın incisi Çınarcık'ta sağlık hizmetleri öksüz kaldı
Çınarcık’ta da hız kesmeden vatandaşların şikayetlerini dinleyen İYİ Parti, onların sesi olmaya devam ediyor. Başta geçim sıkıntısı olmak üzere birçok sıkıntısı olan Çınarcıklılar sağlık hizmetlerinden de dert yanıyor.

GÜNBOYU / YUSUF İKBAL KAYA

Çınarcık ve çevre halkı ultrason çektirmek için Yalova’ya gitmek zorunda bırakılıyor. Çınarcık Devlet Hastanesi''nin envanterinde bulunan ultrason cihazı radyoloji uzmanı olmadığından dolayı Yalova Devlet Hastanesi''nde kullanılıyor. Hastalar ultrason için Yalova’ya gitmek zorunda bırakılıyor. Ayrıca, hastanenin yapımında ameliyathaneler olmasına rağmen buralar depo olarak kullanılıyor.

Hastanenin lokasyonunun da yanlış seçilmiş olması nedeniyle, sürekli gelişen Çınarcık’ta kasaba mantığı ile yapılan hastaneye ambulansların ulaşması problem haline geliyor.

TIBBİ MALZEME SIKINITISI BAŞ GÖSTERDİ

İYİ Parti Çınarcık İlçe Başkanı Mehmet Ali Acar, yaşananları şöyle yorumladı:

Her hastanenin olduğu gibi, Çınarcık Devlet Hastanesi''nde de tıbbi malzeme sıkıntısı çekiliyor. İmkanların yetersiz olması ve gereği gibi hizmet verilememesi fedakarca çalışan sağlık personelinin de motivasyonunun bozulmasına neden oluyor.

2022 Türkiye’sinde, yaklaşan turizm sezonu ile birlikte, sağlık kurumunun yetersizliğinden kaynaklanan can kayıplarının yaşanmasından endişe ediliyor.

Ameliyathanelerin tekrar aktif hale getirilip, atanması gereken doktor ve diğer sağlık personelinin atanması ile tıbbi cihazları temin edilmesi konusunda, İYİ Parti''nin takipçi olacağız.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar