Marmara Üniversitesi Tarih bölümü akademisyeni Fehmi Yılmaz'dan Ahmet Refik Altınay'a cinsiyetçi hakaretler

Marmara Üniversitesi Tarih bölümü akademisyeni Fehmi Yılmaz'dan Ahmet Refik Altınay'a cinsiyetçi hakaretler
Marmara Üniversitesi Tarih bölümü akademisyeni Fehmi Yılmaz, canlı derste Osmanlı dönemi tarihçilerinden Ahmet Refik Altınay'a yönelik cinsiyetçi hakaretlerde bulundu. Öğrencilerin kamerasına yansıyan görüntülerde akademisyen Fehmi Yılmaz, 1881-1937 yılları arasında yaşayan Ahmet Refik Altınay için  “Sen erkek oldun da ne işe yaradın" ifadelerini kullandı.

Marmara Üniversitesi Tarih bölümü akademisyeni Fehmi Yılmaz, canlı derste Osmanlı dönemi tarihçilerinden Ahmet Refik Altınay'a yönelik cinsiyetçi hakaretlerde bulundu.

Öğrencilerin kamerasına yansıyan görüntülerde akademisyen, 1881-1937 yılları arasında yaşayan Altınay için  “Sen erkek oldun da ne işe yaradın? O narin ve kadınlaşmış erkan dediğin insanlar, o sistemi 600 sene yaşadı. Senin gibi ipsiz, köksüz adamlar olsaydı o sistem 600 sene yaşamazdı” dedi. 

ANKA’nın haberine göre Marmara Üniversitesi Tarih bölümü akademisyeni Fehmi Yılmaz'ın, canlı derste bir tarihçiye yönelik cinsiyetçi hakaretlerde bulunup küfretmesine öğrenciler sosyal medyada tepki gösterdi. 

Yılmaz’dan ders alan öğrenciler, akademisyenin genellikle böyle ifadeler kullandığını belirterek, "cinsiyetçi akademisyen istemiyoruz" dediler. Öğrencilerin kamerasına yansıyan görüntülerde, Yılmaz'ın konuşması şöyle:

“Sen erkek oldun da ne işe yaradın? Narin ve kadınlaşmış erkan…O narin ve kadınlaşmış erkan dediğin insanlar, o sistemi 600 sene yaşadı. Senin gibi ipsiz, köksüz adamlar olsaydı o sistem 600 sene yaşamazdı. Ahmet Refik (Altınay) güya ünlü bir tarihçidir ama beş para etmez. Dedesine, atasına,geçmişine, dününe küfreden adamdan hayır çıkmaz. Kendi tarihine küfreden bizden başka millet yoktur arkadaşlar.”

İşte o görüntüler:

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar